Στην έκδοση δανείων ύψους περίπου 1,61 τρισ. γιουάν (200 δισ. ευρώ) για την εσωτερική αγορά, χορήγησε η Τράπεζα Αγροτικής Ανάπτυξης της Κίνας που εξειδικεύεται στην υλοποίηση της κεντρικής αγροτικής πολιτικής του Πεκίνου στο α΄ εξάμηνο του 2023. Το ποσό αυτό συνιστά ρεκόρ δανειακών χορηγήσεων για την εν λόγω τράπεζα.

Οι εξελίξεις στην κινεζική οικονομία ρίχνουν τις τιμές του πετρελαίου

Μέχρι τα τέλη Ιουνίου, η καθαρή αύξηση των δανείων που εκδόθηκαν από την ίδια τράπεζα καταγράφηκε στα 829,9 δισ. γιουάν (102,87 δισ. ευρώ) σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο, τα ανεξόφλητα δάνεια καταγράφηκαν στα 8,57 τρισ. γιουάν (1,060 δισ. ευρώ).

Στο πρώτο εξάμηνο του έτους η τράπεζα προχώρησε στην έκδοση ομολόγων αξίας περίπου 1,25 τρισ. γιουάν (150 δισ. ευρώ) στο πλαίσιο των προσπαθειών της για την ενίσχυση της κεφαλαιακής υποστήριξης του αγροτικού τομέα της Κίνας, αλλά και των γεωργικών περιοχών, όπως ανακοίνωσε η ίδια τράπεζα.

Οι κινεζικές επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου δίνουν έμφαση στην καινοτομία, μέσω της ανταγωνιστικότητας των βιομηχανικών προϊόντων

Η 31 «διοργάνωση της έκθεσης εξωτερικού εμπορίου East China Fair, η οποία αναφέρεται συχνά ως ένα βαρόμετρο για το εξωτερικό εμπόριο», πραγματοποιήθηκε στη Σανγκάη στις 12-15 Ιουλίου, σηματοδοτώντας τη στροφή στις εμπορικές εκθέσεις με φυσική παρουσία, μετά από μία διακοπή τριών ετών εξαιτίας της COVID-19.

Η αναφερόμενη έκθεση, είναι μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις που πραγματοποιούνται στην Κίνα, ενώ έχει καθιερωθεί ως μία σημαντική εκθεσιακή διοργάνωση για τις κινεζικές επιχειρήσεις εξωτερικού εμπορίου. Η φετινή διοργάνωση της έκθεσης προσέλκυσε περίπου 35.000 αγοραστές από την εσωτερική και τη διεθνή αγορά από 110 χώρες και περιοχές, σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Το ευρύ φάσμα των εκθετών στη φετινή διοργάνωση, με τη συμμετοχή βιομηχανιών από τους τομείς των ενδυμάτων, των υφασμάτων και των οικιακών προϊόντων αποδεικνύει ουσιαστικά την εξέλιξη του τομέα της βιομηχανικής παραγωγής της Κίνας που έχει ξεπεράσει πλέον την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας.

Η βιομηχανική παραγωγή προϊόντων στην Κίνα, δίνει έμφαση στην καινοτομία, ενισχύοντας επιμελώς, την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων προϊόντων, ενώ παράλληλα εδραιώνει τον ρόλο της Κίνας ως σημαντικού παίκτη στην αρένα του διεθνούς εμπορίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή