Ο δείκτης εξαγωγής εμπορευματοκιβωτίων της Κίνας μειώθηκε τον Ιούνιο, όπως δείχνουν τα στοιχεία από το Χρηματιστήριο Ναυτιλιακών Μεταφορών της Σαγκάης.

Η μέση τιμή του δείκτη (China Containerized Freight Index-CCFI) καταγράφηκε στις 918,89 μονάδες κατά τον ίδιο μήνα, με μηνιαία μείωση 3,5%, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία.

Ουσιαστικό ρόλο στη μείωση του παραπάνω δείκτη, είχε η σημαντική μείωση του υποδείκτη μεταφορικών υπηρεσιών της Κορέας κατά 11,1%, ενώ ακολούθησε η προσφορά μεταφορικών υπηρεσιών στην Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ που κατέγραψε μηνιαία μείωση κατά 6,3%.

Ο νέος «γίγαντας» της MSC παίρνει τα σκήπτρα του μεγαλύτερου containership στον κόσμο

Στον αντίποδα, ο δείκτης εξαγωγής εμπορευματοκιβωτίων σε ό,τι αφορά την Ιαπωνία κατέγραψε αύξηση 0,4% σε εβδομαδιαία βάση.

Όπως επισημαίνεται, ο δείκτης CCFI παρακολουθεί τους ναύλους από κινεζικά λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων για 12 ναυτιλιακές διαδρομές σε όλο τον κόσμο, με βάση δεδομένα από 22 διεθνείς μεταφορείς.

Το ΑΕΠ της ναυτιλιακής οικονομίας ξεπέρασε τα 1,13 τρισεκατομμύρια ευρώ το 2022

Στο μεταξύ, το ΑΕΠ της ναυτιλιακής οικονομίας στην Κίνα, που διαμορφώνεται από τομείς βιομηχανικής δραστηριότητας από τη ναυτιλία μέχρι την αλιεία αλλά και την κατασκευή πλοίων, ξεπέρασε τα 9 τρισεκατομμύρια γουάν (1,13 τρισεκατομμύρια ευρώ) το 2022, σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών.

Το υπουργείο δημοσιοποίησε στοιχεία στη διάρκεια e-φόρουμ για τον 19ο εορτασμό της Ημέρας της Ναυτιλίας στην Κίνα που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Τσανγκσού της επαρχίας Χεμπέι, με την πραγματοποίηση εβδομαδιαίων θεματικών εκδηλώσεων με ακαδημαϊκές διασκέψεις, εκθέσεις και άλλες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την αναφορά του ίδιου υπουργείου, περίπου ποσοστό 95% των αγαθών του εξωτερικού εμπορίου της Κίνας μεταφέρεται μέσω της ναυτιλίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ναυτιλία
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά