«Χαράς ευαγγέλια» για τον κλάδο των κρυπτονομισμάτων, μετά από ένα ανέλπιστο ράλιτων Altcoins κατά 66%, όπως αναφέρει το CNBC.

Το XRP της Ripple ανέβηκε κατά 68% τις τελευταίες 24 ώρες, οδηγώντας μια ευρύτερη άνοδο των Αltcoins (ο όρος περιλαμβάνει τα περισσότερα crypto πλην των bitcoin-ether) με μεγάλη κεφαλαιοποίηση, καθώς ήρθε στο προσκήνιο μια σημαντική απόφαση που θα μπορούσε να καταστείλει τις προσπάθειες των ρυθμιστικών αρχών των ΗΠΑ να περιορίσουν τις συναλλαγές ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων.

Κρυπτονομίσματα: Mια βιομηχανία με 10.000 εταιρείες, 190.000 εργαζόμενους και αξία 180 δισ. δολ

Ράλι ανόδου

Επιπλέον, το SOL της Solana και το ADA της Cardano σημείωσαν άνοδο 26% και 21% αντίστοιχα, ενώ το ALGO της Algorand
και το MATIC της Polygon κινούνται ανοδικά κατά 12% και 9% αντίστοιχα. Και τα τέσσερα αυτά tokens περιλαμβάνονται στις επίσημες αγωγές της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατά δημοφιλών ανταλλακτηρίων κρυπτογράφησης, συμπεριλαμβανομένων των Binance και Coinbase.
.Αλλά η απόφαση της Πέμπτης – που αμφισβητεί τις ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ – από την δικαστή Analisa Torres, θεωρείται μια πρώτη νίκη του κλάδου των κρυπτονομισμάτων.

Η διαμάχη με την SEC

Εδώ και τρία χρόνια, η SEC και η Ripple Labs -η οποία ανέπτυξε το Ripple και εκδίδει το κουπόνι XRP- έχουν εμπλακεί σε μια παρατεταμένη δικαστική διαμάχη για το αν το XRP, το τέταρτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο, αποτελεί αξιόγραφο.

Το 2020, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ισχυρίστηκε ότι η Ripple, ο διευθύνων σύμβουλός της Brad Garlinghouse και ο εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας παραβίασαν τους νόμους περί κινητών αξιών όταν πούλησαν XRP αξίας 1,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η Ripple υποστήριξε ότι το κουπόνι της δεν αποτελεί αξιόγραφο.

Πολλοί θεώρησαν τη μήνυση κατά της Ripple ως καμπανάκι για τον ευρύτερο κλάδο – η οποία θα μπορούσε ενδεχομένως να αναγκάσει την SEC να καθορίσει ποια από τα σχεδόν 20.000 κρυπτονομίσματα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της.

Απόφαση – ορόσημο

«Η απόφαση της ομοσπονδιακής δικαστού Analisa Torres αποτελεί απόφαση – ορόσημο, διότι αμφισβήτησε την SEC, κρίνοντας ότι το κουπόνι XRP της Ripple δεν αποτελεί αξιόγραφο που υπόκειται σε ρύθμιση από την SEC», δήλωσε ο Renato Mariotti, πρώην εισαγγελέας στο τμήμα Securities & Commodities Fraud του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

«Η απόφαση υπονομεύει τον ισχυρισμό της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ότι σχεδόν κάθε κουπόνι είναι αξιόγραφο και θέτει  υπό αμφισβήτηση ορισμένες από τις πρόσφατες ενέργειες επιβολής της Επιτροπής», πρόσθεσε.

Ο κλάδος ελπίζει ότι η κίνηση της Πέμπτης «θα μπορούσε να οδηγήσει το Κογκρέσο στην υιοθέτηση ενός πιο ορθολογικού ρυθμιστικού συστήματος», δήλωσε ο Mariotti.

Ενθουσιασμός

Η εξέλιξη αυτή, προκάλεσε  ενθουσιασμό στην αγορά κρυπτογράφησης. Η Coinbase έχει ήδη προχωρήσει στην επανακαταχώρηση του XRP από την Πέμπτη.

Η «έκρηξη» των Altcoins παραπέμπει στις μέρες ακμής της κρυπτογράφησης το 2021, όταν αρκετά altcoins σημείωσαν ισχυρή άνοδο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto