Με κέρδη έκλεισε την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας η Wall Street, καθώς επενδυτές μελετούν την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων και αναμένουν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού.

Ο Dow Jones κέρδισε 407,80 μονάδες ή 1.16%, και έκλεισε στις 35.473 μονάδες. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο κερδίζοντας 40,28 μονάδες ή 0,90% και κλείνοντας στις 4.518 μονάδες. Ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε 84,73 μονάδες, ή 0,61%, και ανήλθε στις 13.993 μονάδες.

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Μικτές τάσεις

Η μετοχή της Τesla υποχώρησε μετά την είδηση της αποχώρησης του οικονομικού διευθυντή Zach Kirkhorn επιβάρυνοντας τον δείκτη.

Η μετοχή της Berkshire Hathaway σημείωσε άνοδο σχεδόν 4% μετά την ανακοίνωση κερδών και αύξηση των ταμειακών αποθεμάτων της εταιρείας. Οι μετοχές της εταιρείας υγειονομικής περίθαλψης ζώων Elanco σημείωσε άνοδο άνω του 4% αφού ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street, ενώ η Tyson Foods υποχώρησαν σχεδόν 5%, καθώς ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα.

Τη Δευτέρα ξεκίνησε το τελευταίο σκέλος της περιόδου εταιρικών αποτελεσμάτων που σε γενικές γραμμές θεωρείται ότι ξεπέρασε τις προσδοκίες. Από το 85% των εταιρειών του S&P 500 που δημοσίευσαν τα τριμηνιαία αποτελέσματά τους, περίπου τα 4/5 ξεπέρασαν τις προβλέψεις της Wall Street, σύμφωνα με την FactSet.

Οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες έκλεισαν χαμηλότερα την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές κατοχύρωσαν τα κέρδη των τελευταίων μηνών μετά από μήνες θετικών επιδόσεων εν μέσω ανησυχιών για τα οικονομικά στοιχεία, των μικτών κερδών και της αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων.

Οι αμερικανικές μετοχές έχουν σημειώσει έντονη άνοδο το 2023, με τον δείκτη αναφοράς S&P 500 να καταγράφει κέρδη 17% από την αρχή της χρονιάς, καθώς λαμβάνει στήριξη από την αισιοδοξία γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη και τις ελπίδες για  ήπια προσγείωση της μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Τα στοιχεία για την πορεία του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ, τα οποία θα ανακοινωθούν την Πέμπτη θα μπορούσαν να προσφέρουν ενδείξεις για την πορεία της νομισματικής πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αφού η έκθεση για την απασχόληση την προηγούμενη Παρασκευή αναζωπύρωσε τους φόβους ότι η κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να διατηρήσει τα επιτόκια υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Στην έκθεση του περασμένου μήνα, είδαμε την πορεία του ΔΤΚ να σπάει τελικά προς τα κάτω με αδυναμίες που παρατηρήθηκαν σε ορισμένα τμήματα της αγοράς αγαθών», εξηγεί ο Charlie Ripley, ανώτερος στρατηγικός επενδυτής της Allianz Investment Management.

Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς, μέλος με δικαίωμα ψήφου φέτος, αναμένει ότι τα επιτόκια θα μπορούσαν να αρχίσουν να μειώνονται στις αρχές του 2024, ενώ η διοικήτρια Μισέλ Μπόουμαν εκτιμά ότι θα χρειαστούν πιθανότατα πρόσθετες αυξήσεις επιτοκίων για να μειωθεί ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street