Ένας στους πέντε κατοίκους της Νέας Υόρκης (ποσοστό 19%) κατέχει κάποιο κρυπτονόμισμα, αναφέρει σε έρευνά του το κορυφαίο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων Coinbase.

Το χρηματιστήριο διεξάγει μια σειρά ερευνών με τίτλο «United States of Crypto» και αυτή τη φορά, η τέταρτη έκδοση της έκθεσης αναλύει την ταχεία υιοθέτηση των τεχνολογιών  crypto και web3 στη Νέα Υόρκη.

«Είναι ενθαρρυντικό να παρακολουθούμε τις αποφασιστικές προσπάθειες ατόμων στις ΗΠΑ, ειδικά στη Νέα Υόρκη, όπου η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων και web3 κερδίζει ραγδαία έλξη: το 19% των κατοίκων της Νέας Υόρκης κατέχουν κρυπτονομίσματα».

Ραπ, χάκινγκ και bitcoin: Ψηφιακοί «Μπόνι και Κλάιντ» ξέπλεναν 4 δισ. σε κρυπτονομίσματα

Επιπλέον, η μελέτη ανέφερε ότι οι Νεοϋορκέζοι είναι «αισιόδοξοι» για τις δυνατότητες της crypto-βιομηχανίας. Ένας στους τρεις συμφωνεί ότι τα κρυπτονομίσματα κάνουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα πιο δίκαιο και είναι μια «αξία επένδυση για το μέλλον».

Η μελέτη αποκάλυψε ότι η πολιτεία της Νέας Υόρκης στεγάζει 692 οργανισμούς blockchain και πάνω από 800 ιδρυτές. «Περισσότερο από το μισό —52%— του Fortune 100 έχει ακολουθήσει πρωτοβουλίες crypto, blockchain ή web3 από τις αρχές του 2020», προστίθεται στην έκθεση.

Κίνητρα

Τον περασμένο Απρίλιο, το υπουργείο Οικονομικών Υπηρεσιών της Πολιτείας της Νέας Υόρκης (NYDFS) έκανε μια σημαντική κίνηση στην οριστικοποίηση του τρόπου με τον οποίο θα εποπτεύει τις εγγεγραμμένες επιχειρήσεις κρυπτογράφησης. Το τμήμα ψήφισε έναν νέο νόμο που επιτρέπει στο NYDFS να εισπράττει το κόστος εποπτείας από αδειοδοτημένες επιχειρήσεις εικονικού νομίσματος.

Στις αρχές του τρέχοντος έτους, η πολιτεία ανακοίνωσε νέα νομοθεσία που θα επέτρεπε στις υπηρεσίες να δέχονται τα κρυπτονομίσματα ως τρόπο πληρωμής για πρόστιμα, αστικές ποινές, φόρους, τέλη και άλλες πληρωμές που χρεώνονται από το κράτος. Ο κανόνας εισήχθη από το μέλος της Δημοκρατικής Συνέλευσης Clyde Vanel.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το κράτος δεν ήταν φιλικό προς την εξόρυξη crypto. Η Νέα Υόρκη ψήφισε ένα νομοσχέδιο που απαγόρευε σχεδόν κάθε εξόρυξη κρυπτονομισμάτων πέρυσι.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News