Μια ομάδα επενδυτών βρίσκεται στα τελικά στάδια να συνάψει συμφωνία με την CoinDesk, την εταιρεία ενημέρωσης με ειδίκευση στα κρυπτονομίσματα.

Κρυπτονομίσματα: Στρατηγική συνεργασία της Coindesk με την BlackRock

Επικεφαλής της ομάδας επενδυτών είναι ο Μάθιου Ρόσζακ της Tally Capital, μιας ιδιωτικής επενδυτικής εταιρείας που επικεντρώνεται στις τεχνολογίες κρυπτογράφησης και blockchain, και ο Πίτερ Βέσσενς της Capital6, μιας εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων και ενός οικογενειακού γραφείου, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η εφημερίδα Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές με γνώση επί του θέματος.

Σύμφωνα με τις πηγές, το αντίτιμο της συμφωνίας θα αγγίξει τα 125 εκατ. δολάρια.

Η μητρική εταιρεία της CoinDesk, Digital Currency Group (DCG), αναμένεται να διατηρήσει μερίδιο στην εταιρεία, σε μια συμφωνία η οποία αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες εβδομάδες. Η διοίκηση της CoinDesk αναμένεται να παραμείνει στη θέση της, ανέφεραν.

Τον περασμένο Ιανουάριο, η WSJ είχε αναφέρει ότι η CoinDesk είχε προσλάβει επενδυτικούς τραπεζίτες της Lazard για να τη βοηθήσουν να διερευνήσει επιλογές, όπως τη μερική ή την πλήρη πώληση.

Εκείνη την εποχή, η DCG είχε λάβει πολλαπλές προσφορές άνω των 200 εκατ. δολαρίων, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα. Η DCG απέκτησε την εταιρεία το 2016 έναντι 500.000 δολαρίων.

Η CoinDesk είχε πέρυσι έσοδα ύψους 50 εκατ. δολαρίων από τη διαδικτυακή διαφήμιση, καθώς και από το τμήμα ευρετηρίων και εκδηλώσεων.

Η συμφωνία έρχεται σε μια εποχή που η DCG πιέζεται από την πτώχευση της θυγατρικής παροχής δανείων, της Genesis Global Capital, το κλείσιμο της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης θεσμικών συναλλαγών TradeBlock και της μονάδας διαχείρισης περιουσίας HQ.

Ο όμιλος κρυπτογράφησης δυσκολεύεται μετά από μια σειρά πτωχεύσεις στον κλάδο και την πτώση των τιμών των token πέρυσι. Είναι εγκλωβισμένη σε μια δικαστική διαμάχη με την Gemini Trust Company των αδελφών Ουίνκλβος, η οποία κατηγόρησε την DCG ότι κάλυψε μια τεράστια ζημία που υπέστη η Genesis την άνοιξη του 2022 μετά την αθέτηση πληρωμών από έναν από τους σημαντικότερους δανειολήπτες της, το hedge fund Three Arrows Capital.

Οι τιμές του bitcoin και των κυριότερων κρυπτονομισμάτων έχουν ανακάμψει φέτος, εν μέρει χάρη στην αυξημένη διάθεση των επενδυτών για ρίσκο. Το Bitcoin, το μεγαλύτερο ψηφιακό νόμισμα, έχει ενισχυθεί περισσότερο από 80% και διαπραγματεύεται κοντά στα 30.000 δολάρια, αν και εξακολουθεί να βρίσκεται πολύ κάτω από το υψηλό ρεκόρ του, σχεδόν στα 69.000 δολάρια τον Νοέμβριο του 2021.

Εν τω μεταξύ, οι ρυθμιστικές αρχές έχουν δηλώσει ότι είναι έτοιμες να εποπτεύσουν την αγορά κρυπτονομισμάτων πιο αυστηρά. Τον περασμένο μήνα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μήνυσε τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων Binance και Coinbase. Νωρίτερα φέτος, η ρυθμιστική αρχή μήνυσε τις Genesis και Gemini της DCG για ένα πρόγραμμα δανεισμού με κρυπτονομίσματα ύψους 900 εκατομμυρίων δολαρίων που φέρεται να παραβίασε τους νόμους περί προστασίας των επενδυτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto