Aνοδικά κινούνται τα κρυπτονομίσματα σε αντίθεση με την χρηματιστηριακή αγορά που ταλανίζεται από την υποβάθμιση αρκετών αμερικανικών τραπεζών από την Moody’s .

Το Bitcoin σημείωσε άνοδο της τάξης του 1,5%  και διαπραγματευόταν τελευταία στα 29.523,51 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. Η αγορά κρυπτογράφησης λειτουργεί 24 ώρες το 24ωρο.

Κίνα: «Πανζουρλισμός» για το ψηφιακό γουάν

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s μείωσε τις αξιολογήσεις 10 αμερικανικών τραπεζών και έθεσε ορισμένα μεγάλα ονόματα – συμπεριλαμβανομένων των Bank of New York Mellon, U.S. Bancorp, State Street και Northern Trust – υπό παρακολούθηση υποβάθμισης.

Νωρίτερα μέσα στο έτος, η κρίση στον αμερικανικό τραπεζικό τομέα οδήγησε σε σημαντική άνοδο το bitcoin και λειτούργησε ως ο κύριος μοχλός του ράλι του το 2023, καθώς οι επενδυτές ανακάλυψαν εκ νέου την ελκυστικότητα του δικτύου ως εναλλακτικού τραπεζικού συστήματος. Η μεταβλητότητα στις συναλλαγές bitcoin και ether μειώθηκε απότομα τον Μάιο, αφού η τραπεζική κρίση φάνηκε να εκτονώνεται και τώρα βρίσκεται σε χαμηλά πολλών ετών, σύμφωνα με την Kaiko.

«Το Bitcoin κρατάει γερά.» εξηγεί στο CNBC o διευθυντής παραγώγων στην Amberdata, Greg Magadini.«Αποσυνδέεται το bitcoin από την χρηματιστηριακή αγορά, καθώς έχει αποδειχθεί ωφελημένο από την τραπεζική αναταραχή»

Ενώ οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες βρίσκονται στο κόκκινο, οι μετοχές που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση σημείωσαν άνοδο. Το ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης Coinbase
σημείωσε άνοδο 2,3% και η Microstrategy, η μεσιτική εταιρεία για το bitcoin 4%. Οι μετοχές εξόρυξης σε όλους τους τομείς ήταν υψηλότερες κατά τουλάχιστον 3%.

Η ενίσχυση του Bitcoin οδήγησε την υπόλοιπη αγορά κρυπτογράφησης σε άνοδο. Το Ether αυξήθηκε περισσότερο από 1%, τα tokens που συνδέονται με τη Solana και Polygon αυξήθηκαν κατά 4,5% και 3,5% αντίστοιχα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto