Τις τελευταίες στιγμές του 29χρονου Μιχάλη Κατσουρή μετά το δολοφονικό χτύπημα που δέχθηκε στην καταδρομική επίθεση των χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια, περιέγραψε ένας φίλος τους που ήταν δίπλα του μέχρι να αφήσει την τελευταία του πνοή.

Ο Χρήστος μίλησε στον ΑΝΤ1 και περιέγραψε τις στιγμές αγωνίας που ακολούθησαν μετά την καταδρομική, δολοφονική επίθεση των Κροατών χούλιγκαν έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια και τις προσπάθειες διαφυγής καθώς όλοι αναζητούσαν καταφύγιο.

Όπως είπε ο Χρήστος διένυσαν περίπου 100 μέτρα και βρήκαν καταφύγιο σε ένα περίπτερο μπροστά στην εκκλησία της Αγίας Τριάδας εκεί ήταν που κατάλαβε ότι ο Μιχάλης Κατσουρής είχε χτυπηθεί.

Σφίγγει ο κλοιός για τον δολοφόνο του Μιχάλη – Κινητά, κάμερες και DNA θα φωτίσουν το έγκλημα

«Το μόνο που άκουσα ήταν μία φωνή να λέει ‘αδερφέ χτυπήθηκα’ και να γυρνάω πίσω να δω ποιος είναι και τι είναι… Και να είναι εκείνο το παιδί», περιέγραψε με τρεμάμενη φωνή ο φίλος του αδικοχαμένου 29χρονου.

«Υπήρχε τρελή αιμορραγία ασταμάτητη και σε όλη τη διαδρομή πηγαίναμε εκεί παρεούλα μέχρι και την καρέκλα που κάθισε στο περίπτερο το μόνο που μας έκανε ένα τίναγμα ήθελε να φύγει από την καρέκλα και να κάτσει κάτω να ξαπλώσει κάτω δεν τον αφήσαμε και υπήρχε μία κοπέλα εκεί νοσηλεύτρια προσπαθούσε η κοπελίτσα να κάνει ό,τι μπορεί», συμπλήρωσε.

Ο Χρήστος ήταν ο άνθρωπος ο οποίος, όπως είπε, έφυγε με το μηχανάκι του για να αναζητήσει ασθενοφόρο: «Δεν υπήρχαν ασθενοφόρα πουθενά, καλούσαμε… Από ό,τι μάθαμε η αστυνομία είχε εγκλωβίσει τα ασθενοφόρα και την Πυροσβεστική 20 λεπτά και δεν τους άφηνε να περάσουν επίτηδες μέχρι να σταματήσουν οι φασαρίες μάθαμε τέτοια πράγματα. Εγώ έφυγα μόνος μου να πάω να φέρω το ιδιωτικό ασθενοφόρο από τη διασταύρωση της Δεκέλειας το οποίο το βρήκα κατά λάθος. Ο άνθρωπος είχε σχολάσει. Τον παρακάλεσα ότι πεθαίνει κόσμος και χάνουμε τον άνθρωπό μας και έτσι ήρθε το ιδιωτικό ασθενοφόρο».

«Συγγνώμη αδελφέ δεν τα κατάφερα. Αυτό θέλω να πω, τίποτα άλλο» είπε ακόμα μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά του ο Χρήστος.

Ακόμα όπως είπε τον είχε γνωρίσει από το γήπεδο. «Τον Μιχάλη τον γνώριζα από το γήπεδο. Στην ίδια κερκίδα, εκδρομές μαζί, μαζί φαγητό, μαζί στις καφετέριες, μαζί στη γειτονιά μας στη Φιλαδέλφεια. Δεν είχε πειράξει ποτέ άνθρωπο. Η αγάπη του για την ομάδα ήταν εκεί πέρα ήτανε στη βόλτα του, αυτό. Η ομάδα είναι οικογένεια όποιος και να είναι δίπλα είναι αδελφός. Είμαστε δύο μέρες άυπνοι», κατέληξε τη συγκλονιστική του μαρτυρία.

Το μοιραίο χτύπημα που δέχθηκε ο 29χρονος

Ο Μιχάλης Κατσουρής έχασε τη ζωή του από μαχαίρωμα στη βραχιόνιο αρτηρία, το οποίο όπως φαίνεται αποδείχθηκε μοιραίο καθώς οδήγησε σε ακατάσχετη αιμορραγία, αφού όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρός. Οι γιατροί στον «Ερυθρό Σταυρό», όπου μεταφέρθηκε με το ασθενοφόρο, έδωσαν μάχη για πάνω από μία ώρα για να τον επαναφέρουν στη ζωή αλλά δεν τα κατάφεραν.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του νοσοκομείου, ο Μιχάλης διακομίστηκε στις 23:45 στον «Ερυθρό Σταυρό» από τη Νέα Φιλαδέλφεια, διασωληνώθηκε κι έγινε ΚΑΡΠΑ έως τις 01:20. Δυστυχώς, όμως δεν επανήλθε και ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία για παραλαβή της σορού προς νεκροψία – νεκροτομή.

«Διεκομίσθη με ασθενοφόρο, σε ανακοπή ΝΕΚΡΟΣ, στις (23:45 hrs) με βαθύ θλαστικό ΑΡ βραχιονίου, (από Τέμνον και νύσσον όργανο), από την Νέα Φιλαδέλφεια. – διασωληνώθηκε, έγινε ΚΑΡΠΑ έως τις 01:20 hrs. Ενημερώθηκε η Ιατροδικαστική Υπηρεσία, για παραλαβή της σορού προς νεκροψία – νεκροτομή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Τον δολοφόνο του Μιχάλη αναζητούν οι Αρχές

Παράλληλα οι Αρχές προσπαθούν να βρουν κάθε πληροφορία που μπορεί να τους οδηγήσει στο δράστη της επίθεσης εναντίον του 29χρονου θύματος. Για τον σκοπό αυτό, ελέγχονται τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, καθώς και το υλικό που έχουν συλλέξει από κάμερες ασφαλείας που κατέγραψαν την πορεία των χούλιγκαν.

Η αδράνεια της ΕΛ.ΑΣ. εξακολουθεί να προκαλεί προβληματισμό ενώ επιχειρείται να «ξεπλυθεί» με ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη Κατσουρή. Η ΕΛ.ΑΣ. αξιοποιεί τα κινητά των 105 συλληφθέντων και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας σε όλη τη διαδρομή των εκατοντάδων χιλιομέτρων που ακολούθησαν οι Κροάτες χούλιγκαν. Με εντολή της τακτικής ανακρίτριας που ανέλαβε την υπόθεση, δόθηκε εντολή για λήψη DNA από τους κατηγορούμενους με στόχο την ταυτοποίηση του φυσικού αυτουργού της ανθρωποκτονίας. Αν και το φονικό όπλο δεν έχει βρεθεί, ο δολοφόνος φέρεται να άφησε τα ίχνη του πάνω στον Μιχάλη.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Ελληνική Αστυνομία, οι χούλιγκαν δεν έχουν μιλήσει με λεπτομέρειες για τα γεγονότα της Δευτέρας, την ώρα που οι Κροάτες δηλώνουν ότι δεν ήρθαν στη χώρα μας για «ραντεβού θανάτου». Ωστόσο, τα νέα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας επιβεβαιώνουν την αγριότητα της επίθεσης που εξαπέλυσαν οι χούλιγκαν, οι οποίοι έδρασαν οργανωμένα και φέροντας βαρύ οπλισμό.

Το σενάριο να είναι Έλληνας ο δολοφόνος

Τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ως πιθανό σενάριο ο δολοφόνος του Μιχάλη να είναι Έλληνας, κάτι που έγραφαν από χθες κροατικά ΜΜΕ, όταν πηγές της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη ανέφεραν ότι ο δράστης της δολοφονίας βρίσκεται ανάμεσα στους συλληφθέντες. Όσοι «βλέπουν» Έλληνα πίσω από τη δολοφονία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ, επικαλούνται το μίσος ανάμεσα στους οπαδούς των ελληνικών ομάδων, το γεγονός ότι οι δράστες των επεισοδίων ήξεραν τα κατατόπια και τις μαρτυρίες για εντολή για τη δολοφονία του στα ελληνικά.

Η βαρύτητα που δίνεται στην εξιχνίαση της δολοφονίας του Μιχάλη επιβεβαιώνεται από το γεγονός ότι η δικογραφία της υπόθεσης ανατέθηκε σε τρεις ανακριτές, προκειμένου οι απολογίες των κατηγορουμένων να ολοκληρωθούν εντός του χρόνου που ορίζεται από το νόμο. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι έρχονται και νέες καρατομήσεις υψηλόβαθμων αξιωματικών, εμπλεκομένων στην υπόθεση, πέραν της αρχικής απομάκρυνσης από τις θέσεις ευθύνης επτά αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Οι απολογίες των 105 συλληφθέντων που κατηγορούνται για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, θα ξεκινήσουν την Παρασκευή στις 12:00 και αναμένεται να ολοκληρωθούν το βράδυ της Κυριακής.

Πηγή in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Επικαιρότητα |

To Ισραήλ ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ (IDF) υποστηρίζουν ότι έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους το πέρασμα της Ράφα στην πλευρά της Γάζας καθώς όπως ισχυρίζονται «χρησιμοποιούνταν για τρομοκρατικούς σκοπούς».

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών
Επικαιρότητα |

Οι Παλαιστίνιοι ζητούν την πλήρη ένταξη του κράτους τους στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών

Οι Παλαιστίνιοι είναι επί του παρόντος κράτος παρατηρητής και όχι μέλος, μια de facto αναγνώριση της κρατικής υπόστασης που τους παραχωρήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2012