Πτωτικά κινούνται οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, στην τελευταία συνεδρίαση της τρέχουσας εβδομάδας. Και σήμερα τα μακροοικονομικά στοιχεία βρίσκονται στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος, ωστόσο σήμερα σε αντίθεση με χθες έχουν προκαλέσει προβληματισμό.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,11%, ο S&P 500 κινείται χαμηλότερα κατά 0,42%, στο – 0,73% βρίσκεται ο Nasdaq.

Πριν από την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, το αμερικανικό υπουργείου Εμπορίου δημοσιοποίησε τα στοιχεία αναφορικά με τις τιμές παραγωγού τον Ιούλιο.

Η ανάγνωση των δεικτών έδειξε ότι οι τιμές παραγωγού τόσο σε μηνιαία, όσο και σε ετήσια βάση επιταχύνθηκαν περισσότερο έναντι των προβλέψεων.

Ειδικότερα, ο δείκτης που μετράει το κόστος των πρώτων υλών στους παραγωγούς τον Ιούλιο αυξήθηκε κατά 0,3% εν συγκρίσει με τον Ιούνιο του 2023 που είχε μείνει αμετάβλητος, με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για άνοδο της τάξεως του 0,2%.

Σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και τον Ιούλιο του 2022, οι τιμές παραγωγού ενισχύθηκαν κατά 0,8%, από 0,2% τον Ιούνιο κι έναντι προβλέψεων για ρυθμό 0,7%.

Τα σημερινά στοιχεία έρχονται μία ημέρα αφότου ανακοινώθηκαν τα στοιχεία για την πορεία του πληθωρισμού στη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου τον περασμένο μήνα. Αν και ανέβασε ταχύτητα, εντούτοις η επιτάχυνση αυτή ήταν βραδύτερη σε σχέση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

«Η αύξηση των τιμών παραγωγού χρησιμεύει ως υπενθύμιση ότι η εξαρτώμενη από δεδομένα Fed δεν είναι έτοιμη να κηρύξει νίκη στην εκστρατεία της για την καταστολή του πληθωρισμού», επισημαίνει ο Κουίνσι Κρόσμπι, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της LPL Financial για όλο τον κόσμο. «Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η σημερινή έκθεση προσφέρει στην επιθετική πτέρυγα της Fed περισσότερα πυρομαχικά για να υποστηρίξει άλλη μια αύξηση των επιτοκίων προτού η κεντρική τράπεζα πειστεί ότι έχει φτάσει στο τελικό επίπεδο των επιτοκίων», προσθέτει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]