Σημαντικές άμυνες για άλλη μια φορά στη Λεωφόρο Αθηνών. Με το δάχτυλο στη σκανδάλη οι αγοραστές μπας και πετάξουν τα χαρτιά τους

Οι τριγμοί που ακούγονται από την Κίνα ήταν αρκετοί για να αναχαιτίσουν την οποιαδήποτε συνθήκη αισιοδοξίας, τόσο στο ελληνικό χρηματιστήριο, όσο και διεθνώς.

Το αφήγημα της πιθανής χρεοκοπίας της Country Garden είναι αρκετό για να ξυπνήσει μνήμες περασμένης 15ετίας.

Αν και απέχουμε (απέχουμε;) από μια ολοκληρωτική κατάρρευση του συστήματος, ωστόσο η είδηση έρχεται παρέα με άλλα δύο γεγονότα, την σημαντική επιβράδυνση του ρυθμού μεγέθυνσης της εγχώριας οικονομίας και την “απειλή” του Fitch για υποβάθμιση αρκετών αμερικανικών τραπεζώ(ο Οίκος υποβάθμισε προ ημερών τυο ίδιο το αξιόχρεο των ΗΠΑ).

Σε αυτό το μοτίβο, η Ελλάς κατάφερε μεν να συντηρήσει χαμηλό προφίλ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει κάτι καλύτερο.

Είναι κρισιμο το επίπεδο που είδαμε ως χαμηλό την Παρασκευή, το οποίο και τιμήθηκε σήμερα για τα καλά. Τόσο για Γενικό Δείκτη και ΔΤΡ, όσο και για πολλά επιμέρους χαρτιά.

Κι έτσι, οποιαδήποτε προσπάθεια αγοράς θα πρέπει να έχει ένα συγκεκριμένο στοπ, καθώς έχουμε εισέλθει σε μέτρια πτωτικό momentum, με προεκτάσεις περαιτέρω απομείωση αποτιμήσεων.

Η βασική στήριξη στον Δείκτη είναι η ζώνη των 1200 μονάδων, με το 1245 να είναι η ενδιάμεση στάση.

Εξαιρετική συμπερφιορά διατηρούν οι μετοχές της πληροφορικής, με την ΕΠΣΙΛ να “τολμά μέχρι και νέα ιστορικά υψηλά, εν μέσω βαρύτερης συμπεριφοράς των περισσοτέρων τίτλων στο ταμπλό.

Μια από τα ίδια και για ΕΝΤΕΡ, που αποδεικνύεται επτάψυχη, επάξια.

Ταλαιπωρούν ακόμα ΜΟΗ και ΕΛΠΕ, η ΔΕΗ πέταξε έξω κάποιον μεγάλο πωλητή που πίεσε την τιμή της, η ΤΕΝΕΡΓ καταρρέει λες και δεν υπάρχει αύριο, ενώ όλες οι προσπάθειες από τους “ρομαντικούς” να στηρίξουν τον ΟΤΕ, πάνε στράφι.

Από την άλλη, ΜΥΤΙΛ, CENER, ΑΡΑΙΓ, ΜΠΕΛΑ και ΕΕΕ στέκονται αξιοπρεπώς, ενώ και η απαξίωση (τοπικά) των λιμανιών ΟΛΠ και ΟΛΘ δίνει ευκαιρίες σε όσους ήθελαν να μπουν τόσον καιρό.

Εν πάση περιπτώσει, η κατάσταση μυρίζει μπαρούτι, και χρειάζονται ισχυρά αντανακλαστικά. Η πρώτη αντίσταση είναι οι 1305 μονάδες του Γενικού, όπου και θα δοκιμαστούν οι αντοχές των αγοραστών (εάν καταφέρουν να πάνε το μαγαζί έως εκεί).

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Οι επενδυτές αισθάνονται αυτοπεποίθηση, διότι διάβασαν σωστά τα δεδομένα. ΕΚΤ και SSM έδωσαν τον ρυθμό
ο Αντικριστής |

Οι επενδυτές αισθάνονται αυτοπεποίθηση, διότι διάβασαν σωστά τα δεδομένα. ΕΚΤ και SSM έδωσαν τον ρυθμό

Ήρθε η πολυαναμενόμενη απόφαση της ΕΚΤ να μειώσει επιτόκια, και μάλιστα "αδιαφορώντας" για την αδυναμία της Fed να πράξει ανάλογα στην παρούσα φάση. Οι μετοχικές αγορές συνέχισαν ανοδικά.

To Χρηματιστήριο κράτησε τις στηρίξεις του. Στην πρώτη γραμμή του πυρός τα μερίσματα
ο Αντικριστής |

To Χρηματιστήριο κράτησε τις στηρίξεις του. Στην πρώτη γραμμή του πυρός τα μερίσματα

Μια δεύτερη ανάγνωση στα αποτελέσματα της σημερινής δημοπρασίας Εντόκων Γραμματίων Ελληνικού Δημοσίου (ΕΓΕΔ) επιβεβαιώνει τη σοβαρή προεξόφληση για επικείμενες μειώσεις επιτοκίων της ΕΚΤ.

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνέχισε να προσφέρει ευκαιρίες εισόδου. Μέχρι πού μπορεί να πλαγιολισθήσει;
ο Αντικριστής |

Το Χρηματιστήριο Αθηνών συνέχισε να προσφέρει ευκαιρίες εισόδου. Μέχρι πού μπορεί να πλαγιολισθήσει;

Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε ξαφνικά ο Γενικός Δείκτης, καθώς η εξαρχής απώλεια των 1470 μονάδων στη συνεδρίαση της Τετάρτης υποδεικνύει επενδυτική αδυναμία.