Μια «μη φυσιολογική κατάσταση» σημειώθηκε στο ρωσικό διαστημόπλοιο Luna-25 καθώς προετοιμάζεται να εισέλθει σε τροχιά προσελήνωσης, ανακοίνωσε σήμερα η ρωσική διαστημική υπηρεσία Roskosmos.

Σελήνη: Γιατί οι μεγάλες δυνάμεις ενδιαφέρονται για την εξόρυξή της

Ειδικοί αναλύουν την κατάσταση, σύμφωνα με την ίδια πηγή που δεν έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες.

Το ρωσικό διαστημικό όχημα είναι προγραμματισμένο να προσεληνωθεί στον νότιο πόλο της Σελήνης την Δευτέρα για να αναζητήσει παγωμένο νερό.

Το Luna-25, που έχει περίπου το μέγεθος ενός μικρού αυτοκινήτου, έχει σκοπό να λειτουργήσει για ένα έτος στον νότιο πόλο της Σελήνης, όπου επιστήμονες στη NASA και άλλες διαστημικές υπηρεσίες τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπίσει ίχνη παγωμένου νερού στους κρατήρες.

Νερό στο φεγγάρι

Η ύπαρξη νερού στον φυσικό δορυφόρο της Γης αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στις μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη από τις μεγάλες διαστημικές δυνάμεις, επιτρέποντας ενδεχομένως μεγαλύτερα διαστήματα ανθρώπινης διαμονής στον πλανήτη, κάτι που θα επέτρεπε την εξόρυξη σεληνιακών πόρων.

Σημειώνεται ότι η πρώτη ανακάλυψη νερού στο φεγγάρι έγινε το 2008 από την ινδική αποστολή Chandrayaan-1, η οποία ανίχνευσε μόρια υδροξυλίου απλωμένα σε όλη την επιφάνεια της Σελήνης, σύμφωνα με τη NASA.

Το νερό αποτελεί ζωτικής σημασίας συστατικό για την ανθρώπινη ζωή, ενώ παράλληλα μπορεί να αποτελέσει πηγή υδρογόνου και οξυγόνου που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για καύσιμα πυραύλων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα