Ειδήσεις

Τελικά η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους ηγέτες των Δυτικών Βαλκανίων είχε ειδήσεις: Πρώτη, την παρουσία του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, του προέδρου της Ουκρανίας. Δεύτερη, την μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδα στον ρωσο – ουκρανικό πόλεμο, με την εκπαίδευση στην χώρα μας ουκρανών πιλότων για τα αμερικανικά αεροπλάνα F – 16! Περαστικά μας….

Χούλιγκανς

Κατά τα άλλα ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης εκτός από την συνάντηση του με το πρόεδρο της Ουκρανίας – η οποία έκλεψε και την παράσταση – είχε κι άλλες συναντήσεις, όπως με τον κροάτη πρωθυπουργό, ο οποίος του ζήτησε την απελευθέρωση των κροατών χούλιγκανς. Αλλά ο κροάτης επίσημος αρκέστηκε στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης που του είπε ο πρωθυπουργός.

Εκκένωση

Και ενώ λοιπόν το κύρος του κ. Μητσοτάκη αναβαθμίζεται διεθνώς σ΄ αυτό το διήμερο και με όσα έχουν συμβεί, υπάρχει κίνδυνος να … ξεμείνουμε από χώρα!

Μάλιστα κυκλοφόρησε μία φήμη – η οποία όμως διαψεύστηκε από αρμόδιες κυβερνητικές πηγές μετά βδελυγμίας – πως ήχησε το 112 για την εκκένωση της Θράκης με κατεύθυνση προς Τουρκία!

Θράκη

Εκτός από τον Εβρο που συνεχίζει να καίγεται – ότι απέμεινε από το δάσος της Δαδιάς από την περσινή πυρκαγιά, καίγεται φέτος – καίγεται και η Ροδόπη, την γλιτώνει προς στιγμήν(;) η Ξάνθη, αλλά όχι η Καβάλα.

Κι αυτά στο βόρειο μέτωπο, γιατί υπάρχει και το νότιο – και με νεκρό ένα δύστυχο κτηνοτρόφο. Βοήθεια μας! Για εκκένωση χώρας προς το παρόν δεν έχει γίνει συζήτηση. Προς το παρόν….

Κλιμάκιο

Πάντως έστω και με καθυστέρηση – κι αφού υπήρξαν αρκετές επικριτικές αναφορές στον τύπο – το Μέγαρο Μαξίμου αποφάσισε να στείλει κυβερνητικό κλιμάκιο στον Εβρο. Το κλιμάκιο αποτελείται από τους υφυπουργό Εσωτερικών, αρμόδιο για Θέματα Μακεδονίας – Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη, τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιο για Θέματα Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής Χρήστο Τριαντόπουλο, τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μάνο Λογοθέτη, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο και τον γενικό διευθυντή Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας Βαγγέλη Γκουντούφα.

Κάλιο αργά…

Ρευστότητα

Εν τω μεταξύ δεν έχει συμπληρώσει ακόμη δύο μήνες η νέα(;) κυβέρνηση και η διάλυση είναι εμφανής από την πρώτη ημέρα. Πολλά τα επεισόδια – μικρά και μεγάλα. Αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχει … αντιπολίτευση! Όταν υπάρχει ισχυρή αντιπολίτευση η κυβέρνηση είναι αναγκασμένη να είναι προσεκτική. Τόσο το επιτελείο της όσο και οι αρμοί της. Όταν δεν υπάρχει, όπως τώρα επί παραδείγματι, όλες οι εσωτερικές της αντιφάσεις … ανθίζουν σαν λουλούδια την άνοιξη! Και να σκεφθείτε ότι είμαστε ακόμη στην αρχή.

Αντιπολίτευση

Το Πασόκ δεν γνωρίζει να είναι συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση ή αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση και ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι χαμένος στην υπαρξιακή του δίνη – τουλάχιστον ως τις 16 Σεπτεμβρίου το αργότερο. Ενδεχομένως από τις 17 Σεπτεμβρίου να συνέλθει. Ενδεχομένως….

Απάθεια;

Θυμάστε την κοινωνική απάθεια που επικρατούσε στις παραμονές των εκλογών, εκπλήσσοντας τους πάντες και μη γνωρίζοντας κανείς τι θα προκύψει – προέκυψε βέβαια 41%! – ανάλογη φαίνεται να είναι η απάθεια που επικρατεί λίγες εβδομάδες πριν από τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Θα αλλάξει;

Ισως να φταίνε οι υψηλές θερμοκρασίες του Αυγούστου, που δεν αφήνουν μεγάλα περιθώρια εκδηλώσεων. Πάντως η απάθεια είναι προφανής και τούτο παρά το γεγονός ότι στις δύο επικείμενες εκλογές εμπλέκονται μερικές χιλιάδες υποψήφιοι, από τους μεγάλους ως του πιο μικρούς συνδυασμούς. Λέτε να αλλάξει το κλίμα μόλις αρχίσει να δροσίζει; Πιθανόν….

Όμως παρά τις προβλέψεις ότι περίπου δεν θα υπάρξουν εκπλήξεις, τα πράγματα μπορεί να έχουν ενδιαφέρον….

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Inside Stories