Παρά το πολύπλοκο και επιδεινούμενο εξωτερικό περιβάλλον, ο τομέας του εμπορίου των υπηρεσιών στην Κίνα κατέγραψε ταχεία ανάπτυξη και ανθεκτικότητα, αναδεικνύοντας τις προσπάθειες του Πεκίνου για το άνοιγμα, αλλά και τη διεύρυνση της αναπτυξιακής προοπτικής του.

Η συνολική οικονομική αξία του τομέα του εμπορίου των υπηρεσιών στην Κίνα κατέγραψε ετήσια αύξηση 12,9%, περίπου στα 6 τρισεκατομμύρια γιουάν (760 δισεκατομμύρια ευρώ) το 2022, διατηρώντας τη δεύτερη θέση παγκοσμίως για εννέα συνεχόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον Τσεν Τσουντζιάνγκ, αξιωματούχο του υπουργείου Εμπορίου.

Ο Τσεν μίλησε σε μία συνέντευξη Τύπου σχετικά με την Διεθνή Έκθεση Εμπορίου και Υπηρεσιών της Κίνας για το 2023 (CIFTIS 2023) που προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί στις 2-6 Σεπτεμβρίου στο Πεκίνο.

ΗΠΑ: Ο εμπορικός πόλεμος κατά της Κίνας απειλεί την ηλεκτροκίνηση

Νέοι κανόνες για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος

Στο μεταξύ, ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Τσιανγκ υπέγραψε ένα διάταγμα του Κρατικού Συμβουλίου παρουσιάζοντας σειρά από αναθεωρημένους κανονισμούς που ακυρώνουν ή αναπροσαρμόζουν την επιβολή μη ρεαλιστικών προστίμων, προωθούν τη μεταρρύθμιση του πλαισίου λειτουργίας της κυβέρνησης, ενώ βελτιώνουν το νόμιμο περιβάλλον δραστηριοποίησης των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχει λάβει το Κρατικό Συμβούλιο, το κινεζικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε συνεργασία με άλλα υπουργεία κατέγραψε τις μεταρρυθμίσεις των κανονισμών ώστε να προωθηθεί η δίκαιη, κανονιστική και αυστηρή επιβολή του νόμου, σύμφωνα με τη μεταρρυθμιστική νομοθεσία.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η τροποποίηση 14 διοικητικών κανονισμών και η κατάργηση ενός κανονισμού.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή