Ενέκρινε την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο της Κίνας τις κατευθυντήριες γραμμές για τον σχεδιασμό και την κατασκευή προσιτών κατοικιών, σε συνεδρίαση υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Λι Κιανγκ.

Κίνα: Οι millennials απομακρύνονται από τα ακίνητα – Πού επενδύουν τα χρήματά τους

Όπως σημειώνει το Reuters, η κίνηση αυτή έρχεται εν μέσω της εντεινόμενης κρίσης στον τομέα των ακινήτων της χώρας, με αυξανόμενο κίνδυνο αθέτησης πληρωμών μεταξύ ορισμένων κατασκευαστών, που πασχίζουν να πουλήσουν διαμερίσματα και να αντλήσουν κεφάλαια.

Το σχέδιο

Οι κατευθυντήριες γραμμές θα βοηθήσουν στη βελτίωση των μέσων διαβίωσης των ανθρώπων, στην επέκταση των αποτελεσματικών επενδύσεων και στην προώθηση της σταθερής και υγιούς ανάπτυξης της αγοράς ακινήτων, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, χωρίς να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το Πεκίνο έχει προωθήσει τα τελευταία χρόνια μια πολιτική για προσιτή στέγαση, καθώς οι ανεξέλεγκτες τιμές των κατοικιών στις μεγάλες πόλεις αποκλείουν πολλούς νέους αγοραστές. Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει αποκτήσει μεγαλύτερη σημασία μετά την κρίση χρέους στον τομέα των ακινήτων και την αποδυνάμωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Αξιωματούχος του Υπουργείου Στέγασης και Αστικής-Αγροτικής Ανάπτυξης δήλωσε πέρυσι ότι η Κίνα θα προσθέσει 6,5 εκατομμύρια νέες χαμηλού κόστους ενοικιαζόμενες κατοικίες σε 40 μεγάλες πόλεις την περίοδο 2021-2025.

Ωστόσο, με την ύφεση στον τομέα των ακινήτων, τα επίσημα στοιχεία έδειξαν ότι οι τιμές των νέων κατοικιών μειώθηκαν τον Ιούλιο για πρώτη φορά φέτος, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για πιο τολμηρή πολιτική στήριξη του κλάδου.

Την Παρασκευή, το υπουργείο στέγασης, η κεντρική τράπεζα και η εθνική χρηματοπιστωτική ρυθμιστική αρχή εξέδωσαν επίσης από κοινού ανακοίνωση για τη χαλάρωση των πολιτικών για τα ενυπόθηκα δάνεια, προκειμένου να βοηθήσουν στην αναζωογόνηση του τομέα που εδώ και δύο χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπος με μια σοβαρή κρίση χρέους.

Φαρμακευτικός και ιατρικός εξοπλισμός

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε επίσης την Παρασκευή σχέδια για την ανάπτυξη των βιομηχανιών φαρμακευτικού και ιατρικού εξοπλισμού κατά την περίοδο 2023-2025, καθώς δεσμεύτηκε να επεκτείνει την ικανότητα εφοδιασμού της χώρας με φάρμακα υψηλής ποιότητας και βασικές τεχνολογίες, σύμφωνα με το Xinhua.

Η Κίνα θα ενισχύσει επίσης την προστασία της παραδοσιακής κινεζικής ιατρικής και θα διασφαλίσει την ανάπτυξή της, αναφέρεται στη σχετική έκθεση.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γαλλία: Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου
Διεθνή |

Ο τομέας των καλλυντικών «επενδύει» στην επίσκεψη του Κινέζου προέδρου στο Παρίσι

Στόχος η ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στις γαλλικές εταιρείες από τους νέους αυστηρούς κινεζικούς κανόνες εισαγωγής που απαιτούν την ανταλλαγή τύπων και τεχνογνωσίας παραγωγής