O Αμερικανός τραγουδιστής και στιχουργός Τζίμι Μπάφετ πέθανε σε ηλικία 76 ετών, τη νύχτα της 1ης Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με μία ανάρτηση που έγινε στο λογαριασμό του, στο Χ (πρώην Twitter).

«Ο Τζίμι πέθανε ειρηνικά το βράδυ της 1ης Σεπτεμβρίου περιτριγυρισμένος από την οικογένειά του, τους φίλους, τη μουσική και τα σκυλιά του. Έζησε τη ζωή του σαν τραγούδι μέχρι την τελευταία του πνοή και θα λείψει απεριόριστα σε τόσους πολλούς» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Ο Τζίμι Μπάφετ γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1946 στην Πασκαγούλα, της πολιτείας του Μισισίπι.

Παρόλο που ασχολήθηκε με τη γραφή, την υποκριτική και τις επιχειρήσεις, ήταν περισσότερο γνωστός για τη μουσική του, απεικονίζοντας έναν τρόπο ζωής που θύμιζε «απόδραση από το νησί».

Το πιο χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμο τραγούδι του ήταν το «Margaritaville» και το «From St. Somwhere».

Το «Margaritaville», το πιο αναγνωρισμένο τραγούδι του Μπάφετ, ενέπνευσε εστιατόρια και θέρετρα και εκτόξευσε την περιουσία του τραγουδιστή. Το 2016, τοποθετήθηκε στο Νο. 13 των πλουσιότερων διασημοτήτων της Αμερικής του Forbes με καθαρή περιουσία 550 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι θαυμαστές, που ονομάστηκαν «Parrotheads», έσπευσαν να αποτίσουν φόρο τιμής στον τραγουδιστή στη σελίδα του στο Facebook.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus
Αντίγραφα των ανθρώπινων οργάνων φέρνουν επανάσταση στα χειρουργεία – Πότε θα «πιάσουν δουλειά»
Plus |

Επανάσταση στα χειρουργεία με τα αντίγραφα ανθρώπινων οργάνων - Πότε θα εφαρμοστεί η νέα πρακτική

Εφιαλτικά ερωτήματα όπως έαν ένα φάρμακο θα είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία του καρκίνου ή εάν μια επίπονη επέμβαση θα ωφελήσει τον ασθενή δεν θα ξαναχρειαστεί να διατυπωθούν στο μέλλον.