Μια παγκόσμια αναζήτηση έχει ξεκινήσει με στόχο την ανεύρεση ενός από τα πιο εμβληματικά όργανα του κόσμου, του αυθεντικού μπάσου Höfner του Paul McCartney των Beatles.

Το Lost Bass Project απευθύνει έκκληση για πληροφορίες σχετικά με αυτό που περιγράφει ως «το πιο σημαντικό μπάσο στην ιστορία».

Ο McCartney αγόρασε το όργανο για 30 λίρες (38 δολάρια) στο Αμβούργο της Γερμανίας, το 1961, αλλά το θρυλικό όργανό χάθηκε από προσώπου γης οκτώ χρόνια αργότερα.

Beatles: Όταν ήρθαν να αγοράσουν ένα ελληνικό νησί σε σχήμα κιθάρας

Το μπάσο συμμετείχε στις ηχογραφήσεις των τραγουδιών των Beatles εκείνων των χρόνων, συμπεριλαμβανομένων των επιτυχιών Love Me Do και She Loves You.

Ο Nick Wass ηγείται του προγράμματος αναζήτησης του Höfner και ένωσε τις δυνάμεις του με δύο δημοσιογράφους προσπαθώντας να λύσει το «μεγαλύτερο μυστήριο στην ιστορία του ροκ εν ρολ».

Έχει συνεργαστεί εκτενώς με τον McCartney και έχει γράψει ένα βιβλίο για το εξαφανισμένο Höfner 500/1 Violin Bass.

Ο Wass είπε στο BBC ότι το διάσημο μέλος των Beatles τον ρώτησε για την κιθάρα κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνομιλίας – και έτσι ξεκίνησε η εκστρατεία για τον εντοπισμό της.

Δεν είναι ξεκάθαρο τι συνέβη με το όργανο, το οποίο αποσύρθηκε πιθανώς αφού οι Beatles ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα του Get Back το 1969, είπε.

«Δεν είναι ξεκάθαρο πού ήταν αποθηκευμένο, ποιος μπορεί να ήταν εκεί για να την πάρει».

«Για τους περισσότερους ανθρώπους, θα το θυμούνται… είναι το μπάσο που έκανε τους Beatles», κατέληξε ο Wass.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Plus