
Την εξαγορά του πλειοψηφικού μεριδίου της βραζιλιάνικης σοκολατοποιίας Grupo CRM, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ελβετικός όμιλος τροφίμων Νestle, καθώς επιδιώκει να επεκταθεί στην premium ζαχαροπλαστική, όπως αναφέρει το Reuters .
Η Grupo CRM λειτουργεί περισσότερα από 1.000 καταστήματα σοκολάτας στη Βραζιλία με τις επωνυμίες Kopenhagen και Brasil Cacau.
Nestlé: Πώληση της Palforzia στην Stallergenes Greer
Σπουδαία συμφωνία
Η Nestle, η οποία αγοράζει το μερίδιο από την εταιρεία private equity Advent International, αρνήθηκε να δώσει οικονομικές λεπτομέρειες για τη συμφωνία, η οποία αναμένεται να κλείσει το 2024.
Ο ιστότοπος Brazil Journal ανέφερε ότι η Nestle θα πληρώσει περίπου 3 δισεκατομμύρια ρεάλ (602,78 εκατομμύρια δολάρια) για την εταιρεία, ενώ η τοπική εφημερίδα Valor Economico ανέφερε ένα ποσό στα 4,5 δισεκατομμύρια ρεάλ (904,18 εκατομμύρια δολάρια).
Η Nestle ανέφερε ότι η Renata Moraes Vichi θα συνεχίσει να ηγείται των δραστηριοτήτων της Grupo CRM ως Διευθύνων Σύμβουλος και θα παραμείνει μειοψηφικός μέτοχος.
Η εξαγορά αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής της Nestle – παραγωγού εμπορικών σημάτων όπως οι Kit Kat, Aero και Smarties – να επεκτείνει την παρουσία της στο τμήμα της σοκολάτας super-premium, όπου διατηρεί περιορισμένο μερίδιο το οποίο περιλαμβάνει την ιταλική μάρκα Baci.
Κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2023 οι πωλήσεις ζαχαροπλαστικής της Nestle αυξήθηκαν κατά 10,8%.
Η επιχείρηση έχει επίσης βελτιώσει το υποκείμενο λειτουργικό περιθώριο κέρδους κατά 70 μονάδες βάσης στο 14,5%.
Ζαχαροπλαστική
«Αυτή η εξαγορά διευρύνει και ενισχύει περαιτέρω την παρουσία μας στη ζαχαροπλαστική στη Βραζιλία, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να εισέλθουμε στο high-end τμήμα», δήλωσε ο Laurent Freixe, Διευθύνων Σύμβουλος της Nestle για τη Λατινική Αμερική.
Οι ράβδοι σοκολάτας με την επωνυμία Kopenhagen της CRM πωλούνται προς 29,90 Ρεάλ Βραζιλίας (6,01 $), ενώ ένα κουτί σοκολάτας πωλείται για περίπου 130 ρεάλ.
Ο Jon Cox, αναλυτής στο Kepler Cheuvreux, είπε ότι η συμφωνία φαινόταν ασυνήθιστη με την πρώτη ματιά δεδομένης της εστίασης της Nestle στις επιχειρήσεις καφέ, φροντίδας κατοικίδιων ζώων και διατροφής, αλλά είχε νόημα.
«Η Nestlé έχει μια επιχείρηση σοκολάτας στη Βραζιλία, ώστε να μπορεί να ενσωματώσει την παραγωγή, οδηγώντας σε συνέργειες, ενώ η κατηγορία της premium σοκολάτας, όπως έδειξε η Lindt, είναι μια πολύ, πολύ, κερδοφόρα επιχείρηση», τόνισε.


Latest News

Αναβρασμός με τους δασμούς Τραμπ - Μπορούν οι αναδυόμενες ασιατικές αγορές να βγουν κερδισμένες;
Οι αναδυόμενες αγορές βρίσκονται ανάμεσα στις ΗΠΑ και στην Κίνα - Πώς θα ισορροπήσουν στον εμπορικό πόλεμο

Ο πυρετός του χρυσού στην Κίνα - Οι μικροεπενδυτές και οι προειδοποιήσεις των αρχών
Γιατί οι Κινέοι δανείζονται ή βάζουν τις αποταμιεύσεις τους στον χρυσό

Η μεγάλη επιστροφή του σαουδάραβα κολλητού του Μασκ - Η ταραχώδης ζωή του Αλουαλίντ μπιν Ταλάλ
Ο φανταχτερός Σαουδάραβας δισεκατομμυριούχος επενδυτής Αλουαλίντ επιστρέφει στο προσκήνιο, ενθαρρυμένος από την επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.

Το Πεκίνο εξετάζει εξαιρέσεις στους δασμούς 125% - Ποια προϊόντα αφορούν
Η Κίνα εξετάζει τώρα εξαιρέσεις από τους δασμούς, στο πνεύμα των αντίστοιχων πρόσφατων αμερικανικών ανακοινώσεων

Goldman: Η Κίνα μπορεί να εξαιρέσει το αιθάνιο και το υγραέριο από υψηλούς δασμούς
Η σημαντική εξάρτηση της κινεζικής βιομηχανίας πλαστικών από τις αμερικανικές εισροές βάζει σε σκέψεις το Πεκίνο, σύμφωνα με τους αναλυτές της Goldman

Ο Τραμπ διαψεύδει... τη διάψευση του Πεκίνου - «Σε εξέλιξη συνομιλίες με την Κίνα»
O αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο από αυτό που λέει το Πεκίνο

Ο κινέζος χειριστής ρομποταξί Pony.ai εξετάζει IPO σε άλλα χρηματιστήρια
Λιγότερο από έξι μήνες μετά την IPO της Νέας Υόρκης, οι αυξανόμενοι φόβοι διαγραφής από ΗΠΑ ωθούν την Pony.ai σε αναζήτηση εναλλακτικής IPO

ΕΚΤ: Οι τράπεζες υποτιμούν τις απώλειες δανείων του τομέα αυτοκινήτων
Η αυτοκινητοβιομηχανία είναι ένας από τους τομείς στους οποίους «οι προβλέψεις των τραπεζών δεν φαίνεται να αντικατοπτρίζουν επαρκώς τους καθοδικούς κινδύνους

Ο Τραμπ βάζει στο μικροσκόπιο την χρηματοδότηση πανεπιστημίων από το εξωτερικό
Νέο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ απειλεί να περικόψει ομοσπονδιακά χρήματα από τα σχολεία που δεν συμμορφώνονται με τις απαιτήσεις αποκάλυψης ξένων χρηματοδοτήσεων

Η Boeing απειλεί να σταματήσει να κατασκευάζει αεροσκάφη για την Κίνα
Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας επισκιάζει τα καλύτερα από τα αναμενόμενα οικονομικά αποτελέσματα της Boeing