Εκατομμύρια μετοχές της UBS πούλησαν στελέχη της ελβετικής τράπεζας, από τότε που ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα του δευτέρου τριμήνου, σύμφωνα με στοιχεία στον ιστότοπο του χρηματιστηρίου SIX.

Ειδικότερα, από τις αρχές Σεπτεμβρίου, μετοχές της UBS αξίας άνω των 14 εκατομμυρίων ελβετικών φράγκων (15,68 εκατομμύρια δολάρια) πωλήθηκαν σε πέντε συναλλαγές από εκτελεστικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου ή μέλη ανώτερων στελεχών.

Οι πωλήσεις πραγματοποιήθηκαν μετά τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου της τράπεζας, μετά τα οποία οι μετοχές της εκτινάχθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008.

Ιστορική κερδοφορία

H UBS με τη βοήθεια της Credit Suisse, η οποία έδωσε ανέλπιστη ώθηση στα αποτελέσματα του ελβετικού τραπεζικού κολοσσού πέτυχε ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας. Ειδικότερα η ελβετικά τράπεζα παρουσίασε κέρδη ύψους 29 δισ. δολ. (!) στο δεύτερο τρίμηνο, τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη τράπεζα στον κόσμο για το συγκεκριμένο διάστημα.

Ελβετία: Παραμένει στη UBS το «μακρύ χέρι» του Αμπράμοβιτς

Τα αστρονομικά κέρδη είναι αποτέλεσμα της λογιστικής διαφοράς μεταξύ της τιμής των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέβαλε η UBS για την Credit Suisse και της αξίας του asset που αποκτήθηκε.

Η UBS διαχειρίζεται πλέον περιουσιακά στοιχεία ύψους 5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων, κάτι που της δίνει την ευκαιρία να κατακτήσει την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμιο χάρτη της διαχείρισης χρημάτων για πλούσιους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά κατά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων, η UBS θα στοχεύσει σε εξοικονόμηση κόστους άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το τέλος του 2026 ενώ εκτιμά ότι θα διατηρηθούν οι εισροές στοιχείων ενεργητικού από τους πελάτες της.

Η τράπεζα, ενέγραψε σημείωσε καθαρές νέες εισροές χρήματος ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο ενώ οι εκροές της Credit Suisse επιβραδύνθηκαν στα 39 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (44,4 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]