Πάνω από 2.000 είναι οι νεκροί λόγω του ισχυρού σεισμού στο Μαρόκο, ενώ ο αριθμός των θυμάτων ανεβαίνει διαρκώς. Χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ενώ οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο έτσι ώστε να απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια όσους περισσότερους ανθρώπους μπορούν.

Η κυβέρνηση της χώρας της βόρειας Αφρικής έχει κηρύξει εθνικό πένθος μετά την τραγωδία. Οι πολίτες διαμαρτύρονται τόσο μέσω των social media, όσο και με δηλώσεις σε ΜΜΕ ότι η βοήθεια δεν επαρκεί.

Σεισμός στο Μαρόκο: Πάνω από 2.000 οι νεκροί

Σκάβουν ομαδικούς τάφους – Προσοχή, σκληρές εικόνες

Σε χωριά γύρω από το Μαρακές οι ώρες είναι δραματικές. Μάλιστα, πολίτες έχουν ξεκινήσει να σκάβουν ομαδικούς τάφους, αποχαιρετώντας πρόχειρα τους δικούς τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή της τους εξαιτίας των φονικών Ρίχτερ.

Συνεχίζονται οι μετασεισμοί

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι μετασεισμοί, προκαλώντας πανικό στους πολίτες, αλλά και νέες ζημιές στα ήδη χτυπημένα από τον κύριο σεισμό κτίρια.

Σύμφωνα, πάντως, με τον καθηγητή Γεωλογίας στο Πανεπιστήμιο Αμπντελμαλέκ Εσααντί, Μοχάμεντ Μπιν Μακλούφ, οι δυνατοί μετασεισμοί, όπως αυτός των 4,5 Ρίχτερ που έγινε νωρίτερα την Κυριακή, είναι ένα θετικό σημάδι.

«Όταν οι μετασεισμοί είναι σχετικά δυνατοί, αυτό σημαίνει ότι η σεισμική δραστηριότητα χαλαρώνει στη συγκεκριμένη περιοχή», είπε στο Al Jazeera.

Ο καθηγητής εκτίμησε ότι ο μεγάλος αριθμός των νεκρών οφείλεται στη χαμηλή ποιότητα των υποδομών, αλλά και στην ώρα που έγινε οι σεισμός αφού έπιασε τους ανθρώπους στον ύπνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Νετανιάχου: Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο; – Πιέσεις να μην εκδοθεί
Επικαιρότητα |

Αντιμέτωπος με ένταλμα σύλληψης από το Διεθνές Δικαστήριο ο Νετανιάχου; – Πιέσεις να μην εκδοθεί

Σύμφωνα με ισραηλινά ΜΜΕ ο Νετανιάχου και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εναντίον τους την ερχόμενη εβδομάδα