Ράλι ανόδου κατά 6% κατέγραψε η μετοχή της Tesla τη Δευτέρα, καθώς η Morgan Stanley εκτίμησε ότι ο υπερυπολογιστής της Dojo θα μπορούσε να τροφοδοτήσει μια άνοδο σχεδόν 600 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων, βοηθώντας στην επιτάχυνση της εισόδου της σε υπηρεσίες ρομποταξί και λογισμικού.

Η Tesla, όντας ήδη η πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, ξεκίνησε την παραγωγή του υπερυπολογιστή για την εκπαίδευση μοντέλων τεχνητής νοημοσύνης (AI) για αυτοοδηγούμενα αυτοκίνητα τον Ιούλιο και σχεδιάζει να δαπανήσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια στο Dojo μέχρι τον επόμενο χρόνο.

Ο Dojo μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε νέες αγορές που «εκτείνονται πολύ πέρα από την πώληση οχημάτων σε σταθερή τιμή», εκτίμησαν οι αναλυτές της Morgan Stanley με επικεφαλής τον Adam Jonas.

Το μυστηριώδες «Project 42» της Tesla που μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

«Εάν ο Dojo μπορεί να βοηθήσει να “βλέπουν” και να “αντιδρούν” τα αυτοκίνητα, ποιες άλλες αγορές θα μπορούσαν να ανοίξουν; Σκεφτείτε οποιαδήποτε συσκευή στην άκρη με κάμερα που λαμβάνει αποφάσεις σε πραγματικό χρόνο με βάση το οπτικό της πεδίο.»

Η χρηματιστηριακή εταιρεία της Wall Street αναβάθμισε τη μετοχή της Tesla σε «overweight» από «equal-weight» και αντικατέστησε τις μετοχές της Ferrari που είναι εισηγμένες στις ΗΠΑ με αυτήν ως «κορυφαία επιλογή».

Η Morgan Stanley αύξησε τον στόχο 12-18 μηνών για τις μετοχές της Tesla κατά 60% στα 400 δολάρια – το υψηλότερο μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών της Wall Street, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG – κάτι που, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, θα έδινε στον κατασκευαστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων κεφαλαιοποίηση αγοράς ύψους περίπου 1,39 τρισ. δολαρίων.

Αυτό είναι περίπου 76% υψηλότερο από την αγοραία αξία της Tesla των περίπου 789 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με βάση το κλείσιμο της μετοχής στα 248,5 δολάρια την Παρασκευή. Η μετοχή ανέβηκε κατά 5,7% τη Δευτέρα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green