Να σταθεροποιηθεί σε θετικά εδάφη προσπαθεί το ελληνικό χρηματιστήριο αυτήν την ώρα, με τις πρωινές αναταράξεις όμως να συντηρούν την επιφυλακτικότητα σε πολλούς αγοραστές. Ο γενικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,38% στις 1.229,96 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 45 εκατ. ευρώ.

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Εν αναμονή της ΕΚΤ

Τα «στοιχήματα»

Τα «στοιχήματα» στην παρούσα είναι εάν η τρέχουσα διόρθωση βαίνει προς το τέλος, ή ακόμη έχει δρόμο ακόμη μπροστά της, με τις εκτιμήσεις να είναι πολλές και διαφορετικές. Όμως στη μεγάλη εικόνα, το πολύμηνο ράλι ανόδου της αγοράς είχε μέχρι τώρα μόνο μία μεγάλη διόρθωση. Αυτή του Μαρτίου, με σωρευτικές απώλειες 13% ή 140 μονάδες. Το τρέχον, από αρχές Αυγούστου, γράφει ήδη -9%, έχοντας χάσει 120 μονάδες από την κορυφή, τροφοδοτώντας τις εκτιμήσεις για επικείμενη ολοκλήρωση της διορθωτικής περιόδου.

Βέβαια, όλα θα κριθούν από τις διαθέσεις των long και τον ορίζοντα που αυτοί έχουν, καθώς οι επόμενοι μήνες έχουν πολλές εστίες αβεβαιότητας, κυρίως σε μάκρο και διεθνές επίπεδο. Στην εξίσωση όμως πρέπει να συνυπολογιστεί η επικείμενη απόφαση του Οίκου αξιολόγησης Moody’s (την Παρασκευή) για την επενδυτική βαθμίδα, που αν κρίνουμε από τις αντίστοιχες αποφάσεις των τριών προηγούμενων (Scope., R&I, DBRS), θα είναι μάλλον θετική.

Οι τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Alpha Bank, Λάμδα, Σαράντης και ΔΕΗ στηρίζουν με τα κέρδη τους την αγορά, όπως και με το θετικό τους πρόσημο οι Eurobank, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, Coca Cola, Jumbo, Πειραιώς, Βιοχάλκο, Motor Oil, Εθνική και Τέρνα Ενεργειακή. Στον αντίποδα, οι πιέσεις εστιάζουν σε Autohellas και Cenergy, ενώ αρνητικά κινούνται και οι Quest, ΓΕΚ Τέρνα, ΕΛΧΑ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Τιτάν, Aegean και ΕΥΔΑΠ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών