«Στα κάγκελα» βρίσκονται τα venture capital και τα hedge funds στις ΗΠΑ, καθώς θα πρέπει να δαπανήσουν δισεκατομμύρια δολάρια για συμμόρφωση με το νέο νομοθετικό πλαίσιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) για τις εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ να θεσπίσει νέους κανόνες για τον κλάδο των ιδιωτικών κεφαλαίων ωθεί ορισμένους διαχειριστές να προσλάβουν επιπλέον στελέχη κανονιστικής συμμόρφωσης για να γλυτώσουν πρόστιμα μαμούθ.

Κίνα: «Τσουνάμι» αρνητικών εξελίξεων στην κινεζική οικονομία – Αποχωρούν τα hedge funds

Προσλήψεις στα τμήματα κανονιστικής συμμόρφωσης

Οι μεγαλύτερες εταιρείες εξετάζουν όχι μόνο αν θα προσλάβουν περισσότερο προσωπικό, αλλά και την ανάγκη για διαφορετικά είδη δικηγόρων υπό το πρίσμα των νέων κανόνων που θα αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο αλληλεπιδρούν με τους επενδυτές τους. Και ολόκληρος ο κλάδος ετοιμάζεται να επενδύσει περισσότερο στην τεχνολογία συμμόρφωσης και υποβολής εκθέσεων.

«Αυτό είναι κάτι που κρατάει τους γενικούς συμβούλους ξύπνιους τη νύχτα. Οι νομικές ομάδες των ιδιωτικών κεφαλαίων είναι πολύ αραιά στελεχωμένες», δήλωσε η Allison Rosner της εταιρείας προσλήψεων Major, Lindsey and Africa.

Τεράστιο κόστος

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εκτίμησε, στο πλαίσιο της διαδικασίας θέσπισης κανόνων, ότι οι νέες απαιτήσεις για δηλώσεις ελέγχου και τριμηνιαίες εκθέσεις επιδόσεων θα κοστίσουν στον κλάδο 961 εκατ. δολάρια ετησίως. Οι κανονισμοί σχετικά με την άνιση μεταχείριση των επενδυτών, καθώς και το πρόσθετο προσωπικό και το νομικό κόστος που συνδέονται με τις γνωστοποιήσεις γύρω από τα έξοδα των αμοιβαίων κεφαλαίων, θα κόστιζαν άλλα 938 εκατ. δολάρια.

Το κόστος αυτό δεν περιλαμβάνει τις αυξημένες δαπάνες για τους αυστηρότερους κανόνες μάρκετινγκ που οι επιχειρήσεις έπρεπε να αρχίσουν να συμμορφώνονται στα τέλη του περασμένου έτους, καθώς και τις νέες τροποποιήσεις που απαιτούν ταχεία κανονιστική γνωστοποίηση μεγάλων ζημιών και άλλων σημαντικών γεγονότων.

Οι διαχειριστές ιδιωτικών κεφαλαίων που επιθυμούν να αυξήσουν το προσωπικό τους είναι πιθανό να στρατολογήσουν στελέχη από τα νομικά τμήματα συμμόρφωσης των παραδοσιακών διαχειριστών περιουσιακών στοιχείων και των τραπεζών, καθώς και από την ίδια την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Η αγωγή

Τα σχέδια προσλήψεων προχωρούν, παρόλο που έξι ομάδες του κλάδου έχουν καταθέσει αγωγή για να σταματήσουν την εφαρμογή των νέων κανόνων για τα ιδιωτικά κεφάλαια. Οι επιχειρήσεις ανησυχούν ότι μια δικαστική ήττα θα τις αφήσει απροετοίμαστες να εφαρμόσουν τους νέους κανόνες μέχρι την ημερομηνία έναρξης ισχύος τους, που αναμένεται να είναι σε περίπου ένα έτος έως 18 μήνες, ανάλογα με το μέγεθος του αμοιβαίου κεφαλαίου.

Μεγάλο μέρος των δαπανών θα πρέπει να εφαρμοστεί προκαταβολικά, όπως συνέβη και πριν από μια δεκαετία, όταν ο κλάδος έπρεπε να συμμορφωθεί με τους κανόνες που υποχρέωναν τα ιδιωτικά κεφάλαια να εγγραφούν στην SEC. Οι εταιρείες αναμένεται να δημιουργήσουν συστήματα πληροφορικής για την παρακολούθηση της αποτίμησης, των δαπανών και των ειδικών συμφωνιών με μεμονωμένους επενδυτές, γνωστά ως side letters.

«Πολλοί μικρότεροι διαχειριστές ξοδεύουν ήδη ένα μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού τους για τη συμμόρφωση», δήλωσε ο Michael Hong, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Davis Polk.

Προνομιακή μεταχείριση

Οι διαχειριστές κεφαλαίων θα πρέπει να βρουν τρόπο να συμμορφωθούν με την εντολή να αντιμετωπίζονται οι επενδυτές με τον ίδιο τρόπο για σκοπούς εξαγοράς και γνωστοποίησης, ακόμη και όταν δεν πρόκειται για πανομοιότυπα κεφάλαια. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει προειδοποιήσει τον κλάδο, ότι η διαφορετική μεταχείριση των επενδυτών σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο υγειονομικής περίθαλψης και σε ένα αμοιβαίο κεφάλαιο τεχνολογίας θα μπορούσε να αποτελέσει προνομιακή μεταχείριση.

Η όλη διαδικασία συμμόρφωσης πιθανότατα θα γίνει δυσκολότερη, καθώς μια άλλη εκκρεμούσα πρόταση της SEC θα αυστηροποιήσει τις απαιτήσεις για την ανάθεση λειτουργιών σε εξωτερικούς συνεργάτες, από τη φύλαξη μέχρι την τεχνολογία.

«Είναι δύσκολο να οικοδομήσεις ένα σύστημα, όταν δεν ξέρεις τι άλλο έρχεται», δήλωσε ο Marc Ponchione, εταίρος της δικηγορικής εταιρείας Debevoise & Plimpton.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Sierra Nevada Corp: Της ανατέθηκε η σύμβαση για την ανάπτυξη του διαδόχου του αεροσκάφους E-4B
Διεθνή |

Ποια εταιρεία θα κατασκευάσει για 13 δισ. δολάρια το νέο αεροσκάφος της «Ημέρας της Κρίσεως»

Η ύψους 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων σύμβαση αφορά στην ανάπτυξη του νέου αεροσκάφους της «Ημέρας της Κρίσεως» λόγω της ικανότητάς του να επιβιώσει σε πυρηνικό πόλεμο.