Κέρδος τουλάχιστον 320 εκατ. δολαρίων φέρεται να αποκόμισε η Millennium Management, η οποία «στοιχημάτισε» έναντιον της μετοχής της America Movil SAB, του τηλεπικοινωνιακού κολοσσού που ελέγχεται από τον Μεξικανό δισεκατομμυριούχο Carlos Slim.

Το hedge fund της Νέας Υόρκης που ιδρύθηκε από τον Izzy Englander είχε συγκεντρώσει περίπου το 0,52% της μετοχής της America Movil, αξίας περίπου 320 εκατομμυρίων δολαρίων, στοιχηματίζοντας σε περαιτέρω πτώση της τιμής της μετοχής του, σύμφωνα με μια ρυθμιστική κατάθεση στις 30 Αυγούστου στις ισπανικές ρυθμιστικές αρχές.

Τα έσοδα στον μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών τηλεφωνίας και διαδικτύου της Λατινικής Αμερικής μειώθηκαν κατά 4,6% το δεύτερο τρίμηνο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, εν μέσω της υποτονικής τοπικής οικονομίας και του επίμονα υψηλού πληθωρισμού. Το καθαρό χρέος ανήλθε σε 358 δισεκατομμύρια πέσος (21 δισεκατομμύρια δολάρια). Η εταιρεία, της οποίας οι μετοχές έχουν υποχωρήσει περίπου 15% από τα τέλη Μαΐου, είχε χρηματιστηριακή αξία περίπου 59 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την Πέμπτη.

«Χασούρα» 6 δισ. για τα hedge funds που επένδυσαν στην κατάρρευση της κρουαζιέρας

Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index, ο Slim είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Λατινικής Αμερικής, με περιουσία 92,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η πτώση της μετοχής της América Móvil

Παρά τη συνταγματική μεταρρύθμιση του 2013 που σχεδιάστηκε για να περιορίσει τη δεσπόζουσα θέση της εταιρείας, η América Móvil εξακολουθεί να έχει μερίδιο αγοράς άνω του 60% στην αγορά κινητής τηλεφωνίας του Μεξικού. Ο Πρόεδρος Andrés Manuel López Obrador έχει κάνει ελάχιστα για να υποκινήσει τον ανταγωνισμό στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα είπε ότι ήθελε να καταργήσει την ανεξάρτητη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών, την οποία θεωρεί ως νεοφιλελεύθερη σπατάλη χρημάτων.

Σύμφωνα με τους FT, οι αναλυτές είπαν ότι το μέγεθος του στοιχήματος της Millennium ήταν εντυπωσιακό, ακόμη και για ένα από τα μεγαλύτερα hedge funds του κόσμου. «Το μέγεθος της short θέσης της América Móvil δεν είναι μόνο ασυνήθιστο για τη Millennium, αλλά είναι επίσης σπάνιο μεταξύ άλλων διαχειριστών χρημάτων», δήλωσε ο Ivan Ćosović, ιδρυτής της ομάδας δεδομένων Breakout Point.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή