Υπό κράτηση έχουν θέσει οι αστυνομικές αρχές της νότιας Κίνας κάποιους εργαζόμενους στο τμήμα διαχείρισης περιουσίας του ομίλου Evergrande, το τελευταίο επεισόδιο στη σωρεία των προβλημάτων που ταλανίζουν τον κολοσσό στην αγορά ακινήτων.

Κίνα: Η άνοδος και η πτώση της Evergrande – Πώς προκλήθηκε η κρίση στον τομέα ακινήτων

«Πρόσφατα, τα όργανα δημόσιας ασφάλειας έλαβαν ποινικά αναγκαστικά μέτρα κατά του Ντου Λιανγκ και άλλων υπόπτων στην Evergrande Financial Wealth Management Co.», ανέφερε η αστυνομία της πόλης Σενζέν στην ανακοίνωσή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά τη διάρκεια διαμαρτυριών των δυσαρεστημένων επενδυτών στην έδρα της Evergrande στη Σενζέν το 2021, ο Ντου Λιανγκ υποδείχθηκε από το προσωπικό ως γενικός διευθυντής και νόμιμος εκπρόσωπος του τμήματος διαχείρισης περιουσίας της εταιρείας.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει αν ο Ντου ήταν μεταξύ των συλληφθέντων, ενώ η ανακοίνωση της αστυνομίας δεν διευκρίνισε τον αριθμό των συλληφθέντων, τις κατηγορίες ή την ημερομηνία που τέθηκαν υπό κράτηση.

Η αστυνομία δήλωσε ότι η έρευνα σχετικά με τη μονάδα οικονομικής διαχείρισης βρίσκεται σε εξέλιξη και κάλεσε τους επενδυτές να αναφέρουν τυχόν περαιτέρω οικονομικά εγκλήματα.

Η Evergrande που είναι η πιο υπερχρεωμένη κατασκευαστική εταιρεία στον κόσμο, βρίσκεται στο επίκεντρο της κρίσης στον κλάδο των ακινήτων της Κίνας, όπου από τα τέλη του 2021 παρατηρείται μια σειρά από αθετήσεις στην εξυπηρέτηση χρέους, η οποία επιβραδύνει την ανάπτυξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.

Ο όμιλος, ο οποίος βρίσκεται επί του παρόντος σε μια παρατεταμένη αναδιάρθρωση χρέους που τον έχει οδηγήσει στην εκποίηση μιας σειράς περιουσιακών στοιχείων, δήλωσε την περασμένη Παρασκευή ότι μετατόπισε τη λήψη απόφασης για την υπεράκτια αναδιάρθρωση χρέους από τον Σεπτέμβριο στον επόμενο μήνα.

Οι μετοχές της Evergrande έως τα τέλη Αυγούστου, βρίσκονταν σε καθεστώς αναστολής διαπραγμάτευσης για 17 μήνες.

Την περασμένη Πέμπτη, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε τις προοπτικές για τον κλάδο των ακινήτων της Κίνας σε αρνητικές από σταθερές, επικαλούμενη οικονομικές προκλήσεις που όπως υποστήριξε θα εξασθενήσουν τις πωλήσεις παρά την κυβερνητική στήριξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή