Ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αγορά κρυπτονομισμάτων με το bitcoin να ξεπερνάει τα 27.000 δολάρια για πρώτη φορά αυτό τον μήνα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία της Coin Metrics το δημοφιλές κρυπτονόμισμα σημείωσε άνοδο της τάξης του 3% στα 27.307 δολάρια, ενώ σε μηνιαία βάση κατέγραψε κέρδη της τάξης του 4%. Το Ether κέρδισε 2% και διαπραγματευόταν στα 1.658,89 δολάρια.

Crypto: Ο Σεπτέμβριος, χειρότερος μήνας για το 2023

Οι πλατφόρμες έξυπνων συμβολαίων Solana και Cardano σημείωσαν άνοδο 5% και 2% αντίστοιχα, ενώ το Binance Coin ενισχύθηκε κατά 1,5%. Το token πληρωμών XRP ενισχύθηκε κατά 1,5% και το DeFi που συνδέεται με το Polkadot και το Polygon δίκτυα σημείωσε άνοδο περίπου 2%.

«Ο λόγος της κίνησης δεν είναι ξεκάθαρος, αν και υπήρξε μια έξαρση του όγκου συναλλαγών κατά τη διάρκεια των ωρών ανοίγματος στην ασιατική αγορά», εξηγεί στο CNBC η Dessislava Aubert, ανώτερη αναλύτρια έρευνας στον πάροχο δεδομένων κρυπτογράφησης Kaiko. «Στο σημερινό περιβάλλον χαμηλής ρευστότητας, οι σχετικά χαμηλές πιέσεις αγοράς και πώλησης θα μπορούσαν να ενισχύσουν τις κινήσεις των τιμών spot και να ωθήσουν τις ρευστοποιήσεις στις αγορές παραγώγων» καταλήγει.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα της ιαπωνικής εφημερίδας Nikkei το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το οποίο η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να επιτρέψει στις νεοσύστατες επιχειρήσεις να πωλούν ψηφιακά νομίσματα σε κεφάλαια επιχειρηματικών συμμετοχών, εκτός από τα συμβατικά περιουσιακά στοιχεία όπως οι μετοχές και τα δικαιώματα προαίρεσης αγοράς μετοχών.

«Συνολικά, αναμένουμε μεταβλητότητα αυτή την εβδομάδα ενόψει αρκετών μεγάλων συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών», τονίζει η Aubert.

Οι κινήσεις αυτές συμπίπτουν με την άνοδο της χρηματιστηριακής αγοράς ενόψει της διήμερης συνεδρίασης πολιτικής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί αυτή την Τετάρτη. Οι traders αποδίδουν 99% πιθανότητα η Fed να διατηρήσει τα επιτόκια ως έχουν και μόλις 31% πιθανότητα αύξησης τον Νοέμβριο, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME Group, το οποίο μετρά την τιμολόγηση στην αγορά προθεσμιακών συμβολαίων Fed Funds.

Ο κινητός μέσος όρος των 50 ημερών του bitcoin άρχισε να στρέφεται χαμηλότερα τον Αύγουστο και πρόσφατα πέρασε κάτω από τον κινητό μέσο όρο των 200 ημερών. Ενώ οι έμποροι κρυπτογράφησης συνήθως δεν ενοχλούνται από τη βραχυπρόθεσμη μεταβλητότητα, η τάση έχει κάνει ορισμένους να ανησυχούν ότι η μακροπρόθεσμη δυναμική μπορεί να σπάσει.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Crypto