Καθώς οι τιμές των μετοχών κάνναβης στις ΗΠΑ απογειώνονται, ένα νέο ETF κυκλοφόρησε την Τρίτη, όπως σημειώνει το Reuters.

Η Subversive Capital Advisor κυκλοφόρησε το έκτο της ETF, το Subversive Cannabis, ακριβώς μετά την είδηση για πιθανή άρση ορισμένων περιορισμών, οι οποίες προκάλεσαν ράλι στις μετοχές κάνναβης.

Γερμανία: Προς νομιμοποίηση η ψυχαγωγική χρήση κάνναβης

Σύμφωνα με την εταιρεία, θα επενδύσει τουλάχιστον το 80% των καθαρών ενεργητικών του σε εταιρείες που εμπλέκονται άμεσα στον παγκόσμιο τομέα της κάνναβης.

Οι Green Thumb Industries, Verano Holdings και Curaleaf Holdings είναι μεταξύ των κορυφαίων συμμετοχών του νέου ETF, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Subversive Capital.

Προσδοκίες νομιμοποίησης

Τα ETFs αποτελούν μέρη αμοιβαίων κεφαλαίων που εκδίδονται από Ανώνυμες Εταιρείες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων και προσφέρονται για συναλλαγές στο χρηματιστήριο.

Οι μετοχές των εταιρειών μαριχουάνας έχουν εκτοξευθεί από τα τέλη του περασμένου μήνα, αφού η πρόταση μιας υγειονομικής υπηρεσίας των ΗΠΑ να την επανακατατάξει ως ουσία χαμηλότερου κινδύνου ενίσχυσε τις προσδοκίες για νομιμοποίηση σε ομοσπονδιακό επίπεδο.

«Δεν πιστεύουμε ότι ένα Κογκρέσο τόσο διχασμένο πολιτικά θα δράσει ουσιαστικά για την κάνναβη σε ομοσπονδιακό επίπεδο», δήλωσε σε σημείωμά του ο Christian H. Cooper, διαχειριστής χαρτοφυλακίου του ETF.

«Ωστόσο, πιστεύουμε ότι μια ρυθμιστική κίνηση σε καθεστώς Σχεδίου III αλλάζει ουσιαστικά την πορεία αυτής της επιχείρησης στις Ηνωμένες Πολιτείες χωρίς την ανάγκη δράσης του Κογκρέσου», πρόσθεσε.

Τα ETF κάνναβης, όπως τα AdvisorShares Pure US Cannabis και το μικρότερο Roundhill Cannabis ETF, έχουν σημειώσει άνοδο άνω του 25% μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα.

«Τα κέρδη για αυτά τα θεματικά ETF ενδέχεται να συνεχιστούν», δήλωσε ο Todd Rosenbluth, επικεφαλής έρευνας στην VettaFi.

Πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες

Επιπλέον, στα ραντάρ των επενδυτών βρίσκεται ο νόμος SAFE Banking Act, μια κρίσιμη νομοθεσία που θα διευκόλυνε την πρόσβαση της βιομηχανίας κάνναβης σε τραπεζικές υπηρεσίες.

«Η αγορά αρχίζει να ελπίζει ξανά, αλλά ο πραγματικός καταλύτης θα είναι το κατά πόσον οι εταιρείες θα μπορούν να πραγματοποιούν τραπεζικές συναλλαγές και το κατά πόσον θα αποχαρακτηριστεί η κάνναβη», δήλωσε ο Thomas Hayes, πρόεδρος της Great Hill Capital.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές