Τουλάχιστον τέσσερις χώρες έχει κατονομάσει η UBS οι οποίες καθυστερούν την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Credit Suisse, καθώς δεν προχωρούν με τη διαδικασία έγκρισης από τις ρυθμιστικές αρχές. Αυτό αναφέρει με δημοσίευμά του το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reutets, επικαλούμενο εσωτερικό έγγραφο της ελβετικής τράπεζας.

Ελβετία: Η Επιτροπή Ανταγωνισμού εξετάζει το deal Credit Suisse – UBS

Μεταξύ των χωρών αυτών, είναι οι Ινδία, Νότια Κορέα, Σαουδική Αραβία και Ιρλανδία, οι οποίες χαρακτηρίζονται ως «αργές» στην έκδοση και χορήγηση των απαιτούμενων εγγράφων, σύμφωνα με το έγγραφο που χρονολογείται από τις 6 Σεπτεμβρίου και διανεμήθηκε στο προσωπικό σε όλο τον κόσμο.

Στη Νότια Κορέα, μπορεί να χρειαστούν 18 έως 22 μήνες για την απόκτηση νέων αδειών, αναφέρει η τράπεζα, ενώ στην Ιρλανδία η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει έως και δύο χρόνια και έως και 12 μήνες στη Σαουδική Αραβία, όπως προκύπτει από το έγγραφο. Η ρυθμιστική αρχή στην Ινδία ενδεχομένως να χρειασθεί τουλάχιστον έξι μήνες για να εγκρίνει τη δημιουργία ενός νέου υποκαταστήματος.

Το έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε μετά από μια επισκόπηση για την αξιολόγηση του χρονοδιαγράμματος των ρυθμιστικών εγκρίσεων που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, αναφέρει ότι οι μη συνεργάσιμες ρυθμιστικές αρχές θα μπορούσαν να θέσουν σε κίνδυνο συναλλαγές και διαδικασίες όπως η συγχώνευση της ελβετικής τράπεζας.

Η αβεβαιότητα για την εξασφάλιση ρυθμιστικών εγκρίσεων θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει στην εκκαθάριση επιχειρήσεων και σε πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων, αναφέρει η τράπεζα στο έγγραφο.

Η Credit Suisse, η οποία ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, διασώθηκε τον περασμένο Μάρτιο όταν απορροφήθηκε από τη UBS. Η UBS ολοκλήρωσε την εξαγορά της Credit Suisse τον Ιούνιο. Χρειάζονται ακόμη εγκρίσεις από τις ρυθμιστικές αρχές στις αγορές όπου δραστηριοποιούνται και οι δύο τράπεζες για τη νομική ολοκλήρωση της συμφωνίας.

Η πρώτη συγχώνευση δύο συστημικά σημαντικών τραπεζών δημιούργησε ευκαιρίες και κινδύνους για την UBS, η οποία εργάζεται για την ενσωμάτωση των δραστηριοτήτων της Credit Suisse σε πολλές αγορές.

Η UBS και η Credit Suisse, όπως και εκπρόσωποι των κεντρικών τραπεζών της Νότιας Κορέας, της Ινδίας, της Ιρλανδίας και της Σαουδικής Αραβίας δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.

Τον περασμένο Αύγουστο, η UBS εκτίμησε ότι η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί το 2024. Εσωτερικό έγγραφο της τράπεζας, αναφέρει ότι η διαδικασία θα μπορούσε να ολοκληρωθεί από τον Μάιο του επόμενου έτους.

Στο έγγραφο της αξιολόγησης, η UBS ανέφερε ότι «μία μόνο μη συνεργάσιμη ρυθμιστική αρχή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο το χρονοδιάγραμμα της συγχώνευσης της μητρικής τράπεζας, όπως και άλλες συναλλαγές και σχετικές συμφωνίες.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή