Κι ενώ η συνεδρίαση ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, από το δεύτερο μισό βγήκαν πωλητές που πιέσαν σοβαρά το ταμπλό. Ο Γενικός Δείκτης ήρθε και πάλι αντιμέτωπος με τις στηρίξεις του

Με συνοπτικές διαδικασίες, οι αγοραστές ταμπουρώθηκαν στη ζώνη 1220-1230 του Γενικού Δείκτη, καθότι δεν απορροφήθηκαν επαρκώς οι πιέσεις.

Η προβληματική εδράζεται στην ασύμμετρη κίνηση σε σχέση με τα εξαιρετικά νέα από τους δύο Οίκους DBRS και Moody’s, τον πρώτο να δίνει επενδυτική βαθμίδα και τον δεύτερο να αναβαθμίζει διπλά.

Καθώς θα περίμενε κανείς την εκτόξευση του Χρηματιστηρίου.

Ωστόσο, η μοίρα μάς επεφύλαξε κάτι διαφορετικό, καθώς οι φόβοι για την επόμενη ημέρα μετά τη βιβλική καταστροφή έχουν αρχίσει να επεκτείνονται.

Με λίγα λόγια, οι βραχυπρόθεσμοι δεν νιώθουν καλά στις αγοραστικές τους θέσεις, θεωρώντας ότι θα βρουν φθηνότερες αποτιμήσεις, εξαιτίας της κακής διάθεσης στη Λεωφόρο Αθηνών.

Κι έτσι, συνεχίζεται το ..σύρσιμο.

Με γνώμονα την προεξοφλητική δυναμική όλο αυτό το διάστημα, είναι φανερό ότι πλανάται η πεποίθηση πως οι εξελίξεις από πλευράς αναβαθμίσεων έχουν αποτιμηθεί ήδη στο ταμπλό, και η τρέχουσα -αρνητική- συγκυρία δικαιολογεί την έλλειψη αγοραστικού ενδιαφέροντος ή/και τη ρευστοποίηση υφιστάμενων θέσεων.

Ξανατονίζουμε ότι η αναβάθμιση και τελικά ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας αφορά σε μεσο-μακροπρόθεσμο ορίζοντα, διότι και οι τοποθετήσεις από τα μεγάλα θεσμικά χαρτοφυλάκια θα έχουν επίσης μεσο-μακροπρόθεσμη εστίαση.

Άρα, η απώλεια του momentum δεν οδηγεί απαραίτητα σε άρση των θετικών προσδοκιών για τα επόμενα έτη, απλά βάζει στη συζήτηση τα βέλτιστα επίπεδα εισόδου, αν θα είναι “εδώ” ή “παρακάτω”.

Κι όσο για τις επενδυτικές επιλογές, τίποτα δεν έχει αλλάξει, με τη βεντάλια μετοχών που έχουμε αναφέρει αρκετές φορές να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

Ειδική μνεία για τις ΑΛΜΥ και ΜΙΓ. Η πρώτη εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, καθώς μετά τα άσχημα εταιρικά αποτελέσματα της εταιρείας, η διοίκηση αποκαλύπτει αδυναμίες που δεν συγχωρούν οι μέτοχοι.  Η μετοχή έρχεται από τα 4 ευρώ για να γράψει έως και 2,4 προ λίγου.

Η δεύτερη, χρόνια παρατημένη από το μεγαλύτερο μέρος των επενδυτών, ξαφνικά απέκτησε νέο ενδιαφέρον μετά την επίσημη απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Κύπρου σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του κου Βγενόπουλου και των συνεργατών του. Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα και γεμάτη συγκινήσεις.

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα ο Αντικριστής
Δεν ανησύχησαν οι πρώτες ρευστοποιήσεις στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών. Η CENER έλαμψε για άλλη μια φορά
ο Αντικριστής |

Δεν ανησύχησαν οι πρώτες ρευστοποιήσεις στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών. Η CENER έλαμψε για άλλη μια φορά

Συντονισμένος με τους υπόλοιπους χρηματιστηριακούς δείκτες της Ευρώπης, ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε αδύναμα, μόνιμα πτωτικός. Η συναλλακτική δραστηριότητα ήταν μέτρια.

Με γειά μας οι 1500 μονάδες του Γενικού Δείκτη. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ ετοιμάζονται για εκτόξευση
ο Αντικριστής |

Με γειά μας οι 1500 μονάδες του Γενικού Δείκτη. ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ ετοιμάζονται για εκτόξευση

Αδιαμφισβήτητα, οι μεγάλοι χαμένοι των τελευταίων πολλών συνεδριάσεων είναι οι ΑΛΦΑ και ΠΕΙΡ. Διότι οι άλλες δύο... ξαδέλφες κινούνται ασταμάτητες σε νεότερα πολυετή υψηλά.