Αδύναμοι εμφανίζονται και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, καθώς οι απώλειες του Σεπτεμβρίου έχουν αναχαιτίσει αρκετές αγοραστικές δυνάμεις που προσπαθούν να βρουν αμυντικές θέσεις σε ένα σενάριο περαιτέρω νομισματικής σύσφιξης.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει απώλειες 0,37% στις 33.837 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,23% στις 4.310 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,21% στις 13.183 μονάδες.

Ομόλογα ΗΠΑ: Ανοδική πορεία των αποδόσεων

Οι αμερικανικοί δείκτες έχουν προσαρμοστεί καθοδικά αυτόν τον μήνα καθώς η Federal Reserve σηματοδότησε υψηλότερα επιτόκια για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, οδηγώντας τις αποδόσεις των ομολόγων υψηλότερα. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς αυξήθηκε περισσότερο από 30 μονάδες βάσης αυτόν τον μήνα στο 4,43%. Η αγορά προσπάθησε να προσαρμοστεί στο περιθώριο επίσης ενός ράλι του αργού πετρελαίου και ισχυροποίησης του δολαρίου.

Ο S&P 500 υποχωρεί 4,2% τον Σεπτέμβριο, οδεύοντας για τον δεύτερο συνεχόμενο μήνα πτώσης και τον χειρότερο μήνα από τον Δεκέμβριο. Ο Nasdaq χάνει 5,9% τον Σεπτέμβριο, καθώς οι αναπτυξιακές μετοχές οδήγησαν το sell-off. Ο blue-chip δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 2,2% αυτό το μήνα.

«Για άλλη μια φορά, η κίνηση των επιτοκίων αποδείχθηκε υπερβολικά γρήγορη για να την αντιμετωπίσουν οι αγορές μετοχών», σχολίασε ο Adam Turnquist, επικεφαλής αναλυτής στην LPL Financial. «Η πρόσφατη έκρηξη εγείρει το ερώτημα για το πόσο υψηλά θα πάνε οι αποδόσεις – ένα σημαντικό ερώτημα που θα μπορούσε να συνεχίσει να επιβαρύνει το κλίμα κινδύνου».

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης στενά την πρόοδο σχετικά με την επίλυση των προβλημάτων του προϋπολογισμού στην Ουάσιγκτον. Οι νομοθέτες το Σαββατοκύριακο έδειξαν ελάχιστα σημάδια διάθεσης για μια συμφωνία που θα κρατούσε την κυβέρνηση των ΗΠΑ με ρευστότητα για το υπόλοιπο του οικονομικού έτους, αυξάνοντας τον κίνδυνο ενός shutdown.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street