Στον έλεγχο χιλιάδων μηνυμάτων του προσωπικού από περισσότερες από δώδεκα μεγάλες επενδυτικές εταιρείες της Wall Street, κλιμακώνοντας την έρευνά της για τη χρήση των ιδιωτικών εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων, προχωράει η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Reuters.

Προηγουμένως, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς είχε ζητήσει από τις εταιρείες να εξετάσουν εσωτερικά τα μηνύματα στο πλαίσιο της έρευνάς της για τη χρήση των WhatsApp, Signal και άλλων μη εγκεκριμένων εφαρμογών ανταλλαγής μηνυμάτων από τη Wall Street.

SEC: Μήνυση κατά εταιρείας που διαχειρίστηκε πολλά δισ. δολάρια για λογαριασμό του Αμπράμοβιτς

Επικοινωνία «εκτός καναλιού»

Ενώ η έρευνα της SEC για την επικοινωνία «εκτός καναλιού» έχει επεκταθεί στους συμβούλους επενδύσεων, η κίνησή της να εξετάσει χιλιάδες μηνύματα του προσωπικού τους δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως. Σηματοδοτεί κλιμάκωση της έρευνας και αυξάνει το διακύβευμα για τις εταιρείες και τα ενδιαφερόμενα στελέχη.

«Αυξάνει τον κίνδυνο», δήλωσε μια πηγή στο Reuters. «Όσο περισσότερες πληροφορίες δίνεις στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τόσο περισσότερο τροφοδοτείς το θηρίο», πρόσθεσε.

Στην τελευταία φάση της έρευνας για περισσότερους από δώδεκα επενδυτικούς συμβούλους, η SEC έχει ζητήσει τους τελευταίους μήνες μηνύματα σε προσωπικές συσκευές ή εφαρμογές.

Οι εταιρείες περιλαμβάνουν τις Carlyle Group, Apollo Global Management, KKR & Co, TPG και Blackstone, σύμφωνα με τρία άτομα με άμεση γνώση του θέματος, καθώς και ορισμένα hedge funds, συμπεριλαμβανομένης της Citadel, δήλωσε ένα διαφορετικό άτομο με άμεση γνώση.

Τα στελέχη έδωσαν τα προσωπικά τους τηλέφωνα και άλλες συσκευές στους εργοδότες τους ή στους δικηγόρους τους για να αντιγραφούν και τα μηνύματα που συζητούσαν για τις επιχειρήσεις παραδόθηκαν στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Τουλάχιστον 16 εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Carlyle, Apollo, KKR, TPG και Blackstone, έχουν αποκαλύψει ότι η SEC ερευνά τις επικοινωνίες τους. Οι εταιρείες δεν παρείχαν περαιτέρω λεπτομέρειες και δεν σχολίασαν για την παρούσα ιστορία. Εκπρόσωπος της Citadel αρνήθηκε να σχολιάσει.

Οι κυβερνητικές έρευνες δεν αποτελούν απόδειξη αδικήματος και δεν οδηγούν απαραίτητα σε κατηγορίες.

Τι υποστηρίζει η SEC

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Gary Gensler υπερασπίστηκε τον έλεγχο των επικοινωνιών, λέγοντας ότι οι κανόνες τήρησης αρχείων είναι κρίσιμοι για να βοηθήσουν την SEC να προφυλαχθεί από αδικήματα.

«Τώρα που έχουν όλα αυτά τα δεδομένα – είναι πολύ πιθανό η SEC να βρει κάπου εκεί μέσα παραλείψεις συμμόρφωσης που δεν έχουν καμία σχέση με τα θέματα τήρησης αρχείων επικοινωνίας εκτός καναλιού», δήλωσε η Jaclyn Grodin, δικηγόρος της Goulston & Storrs που δεν συμμετέχει στην έρευνα.

«Οι αμοιβές και τα έξοδα των ιδιωτικών κεφαλαίων, οι συγκρούσεις συμφερόντων και η προνομιακή μεταχείριση των επενδυτών είναι θέματα στα οποία η SEC εστιάζει όλο και περισσότερο», σημείωσε.

Το χρονικό

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς άρχισε να προσεγγίζει τους συμβούλους επενδύσεων τον Οκτώβριο του 2022. Η SEC ζήτησε αρχικά λεπτομέρειες σχετικά με τις πολιτικές τήρησης αρχείων των επενδυτικών συμβούλων. Στη συνέχεια προσδιόρισε μια ομάδα στελεχών και ζήτησε από τις εταιρείες να ψάξουν τις συσκευές τους και να αναφέρουν τι βρήκαν.

Σε μια επιστολή του Ιανουαρίου με επικεφαλής την Ένωση Διαχειριζόμενων Ταμείων, ο κλάδος δήλωσε την αντίθεσή του στο αίτημα της SEC, καθώς έθετε ζητήματα προστασίας της ιδιωτικής ζωής.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street
Wall Street: Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals
Wall Street |

Τριπλή στήριξη από Fed, αποτελέσματα και deals για τη Wall Street

Με σημαντικά κέρδη έκλεισαν σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, σπάζοντας το τριήμερο πτωτικό σερί, καθώς αποτύπωσαν την καλύτερη ορατότητα που έχουν πλέον οι επενδυτές στο μέτωπο των επόμενων κινήσεων της Federal Reserve, ενώ έλαβαν και στηρίξεις από τα εταιρικά αποτελέσματα. Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,85% στις 38.225 μονάδες, ο S&P 500 σημείωσε κέρδη […]