Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι όλα τα νέα μοντέλα που θα λανσάρει στην Ευρώπη θα είναι πλήρως ηλεκτρικά, καθώς επιβεβαίωσε τον στόχο της για πωλήσεις αποκλειστικά ηλεκτρικών οχημάτων στην Γηραιά Ηπειρο έως το 2030.

«Δεν υπάρχει γυρισμός τώρα», δήλωσε ο Μακότο Ουτσίντα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nissan, τονίζοντας ότι «πιστεύουμε πως είναι το σωστό για την επιχείρησή μας, τους πελάτες μας και για τον πλανήτη».

Ηλεκτρικά οχήματα: Οι «νεκρές» μπαταρίες γίνονται χρυσός στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με την αυτοκινητοβιομηχανία, το ένα τρίτο από τα περισσότερα από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα που έχει πουλήσει παγκοσμίως ήταν στην Ευρώπη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Nissan σχεδιάζει να λανσάρει 27 ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα, τα οποία περιλαμβάνουν 19 αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα, έως το 2030.

Η ιαπωνική εταιρεία κατάφερε να είναι από τις πρώτες εταιρείες που επένδυσαν και πρωτοπόρησαν στον χώρο των ηλεκτρικών οχημάτων, αλλά τα τελευταία χρόνια νιώθει σημαντική πίεση από τον ανταγωνισμό και ειδικά την αμερικανική Tesla του Ιλον Μασκ και την κινεζική ΒYD.

Η Nissan σχεδιάζει επίσης να εισαγάγει τεχνολογία χωρίς κοβάλτιο για να μειώσει το κόστος των μπαταριών κατά 65% έως το οικονομικό έτος 2028 και να λανσάρει ένα όχημα με τις δικές της μπαταρίες στερεάς κατάστασης (ASSB) μέχρι εκείνο το έτος. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της εταιρείας, το όχημα αυτό θα μειώσει τους τρέχοντες χρόνους φόρτισης κατά τα δύο τρίτα.

Η απάντηση των Ford – Stellantis – Renault

Η συνεργάτης της Nissan, Renault , καθώς και οι ανταγωνιστές Ford και Stellantis, έχουν ανακοινώσει αμφότερες ότι σχεδιάζουν να κάνουν τις ευρωπαϊκές σειρές επιβατικών οχημάτων τους πλήρως ηλεκτρικές έως το 2030.

Επίσης η Nissan επιβεβαίωσε ότι ένα από τα επερχόμενα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κατασκευαστεί στο εργοστάσιό της στο Σάντερλαντ της Αγγλίας.

«Το Σάντερλαντ είναι ένα από τα σημαντικότερα εργοστάσιά μας όπου έχουμε ιστορία, ανταγωνιστικότητα κόστους… και θα θέλαμε να δείξουμε περαιτέρω τη στρατηγική μας για την ηλεκτροκίνηση εδώ σε αυτή τη χώρα», είπε ο Ουτσίντα μιλώντας στο CNBC στο στούντιο της Nissan Design Europe στο Λονδίνο.

Ο Ουτσίντα είπε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία «εξελίσσεται και προκαλεί προκλήσεις παντού στον κόσμο».

Στην Κίνα, είπε ότι η εταιρεία θα κοιτάξει να λανσάρει αυτοκίνητα πιο γρήγορα καθώς και νέα μοντέλα που θα στοχεύουν σε συγκεκριμένους τύπους καταναλωτών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green