Βίντεο ντοκουμέντο από την πτώση δύο μελών του πληρώματος του πλοίου Speed Runner Jet  στη θάλασσα είδε το φως της δημοσιότητας.

Κλιματική αλλαγή: Μεγάλα λιμάνια απειλούνται να τεθούν σε αχρηστία

Οι δύο ναυτικοί του επιβατηγού ταχύπλοου πλοίου έπεσαν στο νερό από ύψος 8 μέτρων, κατά τη διάρκεια εργασιών καθαρισμού στο εξωτερικό πρωραίο κατάστρωμα του ταχύπλοου.

Δεν είχαν ληφθεί μέτρα ασφαλείας

Όπως φαίνεται στο βίντεο, κατά την τέλεση εργασιών από τους δύο ναύτες δεν είχαν ληφθεί τα ενδεδειγμένα μέτρα ασφαλείας (κράνη και λοιπόν εξοπλισμός).

Στέλεχος του Λιμενικού Σώματος αντιλήφθηκε το περιστατικό και έπεσε αμέσως στη θάλασσα για να σώσει τους δύο ναύτες του Speed Runner Jet, με τη χρήση σωσιβίων.

Υπενθυμίζεται ότι για το συμβάν το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή προχώρησε σε τρεις συλλήψεις. Πρόκειται για τον καπετάνιο, τον ύπαρχο και τον λοστρόμο του καταμαράν, που πάντως αφέθηκαν ελεύθεροι.

«Γλιστρήσαμε και πέσαμε στη θάλασσα»

«Γλιστρήσαμε, χτυπήσαμε κάπου αλλού και πέσαμε στη θάλασσα», είπε στο MEGA ο Νίκος Βασίλακας, ένας από τους ναύτες που έπεσαν στη θάλασσα.

«Το άλλο το παιδί νοσηλεύεται, αλλά είναι εκτός κινδύνου. Θέλω να πω ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά του Λιμενικού που πήδηξαν στο νερό και μας έσωσαν».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακτοπλοΐα
Στυλιανίδης: «Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ανάλογο, ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων από ό,τι ήταν πέρυσι»
Ακτοπλοΐα |

«Οι Βόρειες Σποράδες θα έχουν ίσως και καλύτερο περιβάλλον ακτοπλοϊκών συνδέσεων», λέει ο Στυλιανίδης

Η απάντηση του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστου Στυλιανίδη στη Βουλή, σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Κωνσταντίνου – Βασίλειου Μεταξά