Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι αγορές της περιοχής της Ασίας, παρά την ανάκαμψη της παραγωγής της Κίνας, δείγμα ότι οι ανησυχίες για τον τομέα ακινήτων παραμένουν.

Ο ιαπωνικός Nikkei 225 έκλεισε κατά 0,02% χαμηλότερα, ενώ ο Topix διολίσθησε κατά 0,08%. Ο S&P/ASX 200 της Αυστραλίας υποχώρησε κατά 0,23%.

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου ξαναπαίρνει το στέμμα του από το Παρίσι

Οι αγορές της Κίνας είναι κλειστές λόγω της «Χρυσής Εβδομάδας», ενώ και οι αγορές της Νότιας Κορέας και του Χονγκ Κονγκ είναι επίσης κλειστές λόγω αργιών.

Η εργοστασιακή δραστηριότητα της Κίνας τον Σεπτέμβριο επεκτάθηκε για πρώτη φορά από τον περασμένο Απρίλιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν το Σαββατοκύριακο. Ο PMI της Κίνας ανέβηκε στο 50,2 τον Σεπτέμβριο από 49,7, ξεπερνώντας τις προσδοκίες του Reuters για 50,0.

«Ενώ η κινεζική οικονομία είναι αδύναμη, σίγουρα δεν βρίσκεται σε κρίση ή κατάρρευση», σχολίασε ο Andy Rothman, επενδυτικός στρατηγικός στην Matthews Asia, στο CNBC. Υπάρχουν πολλά θετικά σημάδια, εξήγησε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας ότι ο κλάδος των καταναλωτών και των υπηρεσιών της Κίνας τα πάει καλά.

Την ίδια ώρα, το κλίμα των μεγάλων κατασκευαστών της Ιαπωνίας βελτιώθηκε σε βαθμολογία 9 το τρίτο τρίμηνο, από 5 τους προηγούμενους τρεις μήνες, όπως έδειξε η έρευνα tankan της κεντρικής τράπεζας. Ο αριθμός ξεπερνά τις προβλέψεις του Reuters για μέτρηση 6.

Η έρευνα αντανακλά επίσης ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις επιδιώκουν να αυξήσουν τις κεφαλαιουχικές δαπάνες κατά 13,6% για το τρέχον οικονομικό έτος που θα λήξει τον Μάρτιο του 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές