Ο τομέας της τεχνολογίας, της πληροφορικής και της παραγωγής λογισμικού στην Κίνα διατήρησε διψήφια αύξηση στα έσοδα και στα κέρδη του κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου του 2023, όπως δείχνουν τα επίσημα στοιχεία.

Τα κέρδη του αναφερόμενου τομέα έφτασαν στα 862,8 δισεκατομμύρια γιουάν (111,85 δισεκατομμύρια ευρώ) με ετήσια αύξηση 13,9%, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Πληροφορικής.

Κίνα: Εκτίναξη εξαγωγών προς τη Ρωσία που πλημμύρισε από… κοντέινερ

Τα ακαθάριστα έσοδα του ίδιου τομέα καταγράφηκαν στα 7,52 τρισεκατομμύρια γιουάν (970 δισεκατομμύρια ευρώ), με ετήσια αύξηση 13,5%.

Αυξήθηκε απρόσμενα μετά από ένα εξάμηνο η μεταποίηση

Στο μεταξύ, η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα κατέγραψε άνοδο μετά από έξι μήνες, στέλνοντας σήμα ότι τομείς της οικονομίας αρχίζουν να κινούνται.

Ο δείκτης PMI της μεταποίησης  αυξήθηκε στο 50,2 αυτόν τον μήνα από 49,7 τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Κίνας , ξεπερνώντας τις προσδοκίες των οικονομολόγων και σκαρφαλώνοντας πάνω από το επίπεδο του 50 που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση.

Ο δείκτης της μη μεταποιητικής δραστηριότητας – ο οποίος καταγράφει τους τομείς των υπηρεσιών και των κατασκευών – αυξήθηκε στο 51,7 από 51 τον Αύγουστο, επίσης πάνω από τη μέση πρόβλεψη σε δημοσκόπηση του Bloomberg.

Οι επενδυτές και οι αναλυτές εξετάζουν αν τα πρόσφατα μέτρα τόνωσης της Κίνας ενισχύουν την οικονομική ανάκαμψη που φέτος δοκιμάστηκε από την αδύναμη καταναλωτική και επιχειρηματική εμπιστοσύνη και τη διαρκή κρίση στην αγορά ακινήτων. Μαζί με τη χαλαρότερη νομισματική πολιτική, η χώρα καταγράψει αύξηση του δανεισμού της τοπικής αυτοδιοίκησης για υποδομές, καθώς οι αρχές αναζητούν τρόπο να στηρίξουν την ανάπτυξη.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Ψηφιακός μετασχηματισμός: Πρώτοι στα social media, ουραγοί στις τραπεζικές συναλλαγές
Οικονομία |

Η σχέση των Ελλήνων με τις ψηφιακές τεχνολογίες - Τα social media και οι τραπεζικές συναλλαγές

Πώς υιοθετούν οι επιχειρήσεις τις ψηφιακές τεχνολογίες; Πώς χρησιμοποιούν οι πολίτες τις δημόσιες και άλλες υπηρεσίες στο διαδίκτυο; Ποια είναι η συμμετοχή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης;

Google: Αντιμέτωπη με την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ – Πώς εξελίσσεται η δίκη 
Τεχνολογία |

H Google μπροστά στην αντιμονοπωλιακή νομοθεσία των ΗΠΑ - Πώς εξελίσσεται η δίκη 

Από τις 12 Σεπτεμβρίου, οι αμερικανικές αρχές προσπαθούν να αποδείξουν πώς ο γίγαντας των μηχανών αναζήτησης είναι μονοπώλιο που καταχράστηκε παράνομα τη δύναμή του για να αυξήσει τα κέρδη του