Στην τελική ευθεία βρίσκεται ο αναθεωρημένος κανονισμός των ΗΠΑ που θα περιορίζει τον εξοπλισμό για την κατασκευή ημιαγωγών στην Κίνα. Αυτό αναφέρει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο ανάρτηση της κυβέρνησης και μία πηγή, σε μια ένδειξη ότι η κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι αποφασισμένη να καταστήσει πιο αυστηρούς τους περιορισμούς για μεταφορά τεχνολογίας προς το Πεκίνο.

Λιανγκ Μονγκ-Σονγκ: O ήρωας της βιομηχανίας ημιαγωγών της Κίνας

Την περασμένη Δευτέρα, το Reuters ανέφερε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν προειδοποιήσει τις προηγούμενες εβδομάδες την Κίνα, ότι θα υιοθετηθούν αναθεωρημένοι κανόνες που θα περιορίζουν τις εξαγωγές σε εξοπλισμό για ημιαγωγούς και για προηγμένη τεχνητή νοημοσύνη.

Η αναθεώρηση των κανόνων, θα προσθέσει περισσότερους περιορισμούς και θα καλύψει κενά στους κανονισμούς που πρώτη φορά δημοσιοποιήθηκαν στις 7 Οκτωβρίου 2022. Η δημοσιοποίηση αυτή είχαν προκαλέσει την έντονη αντίδραση του Πεκίνου, επιφέροντας περαιτέρω ένταση στις σινο-αμερικανικές σχέσεις.

Την περασμένη Τετάρτη, το Γραφείο Διαχείρισης και Προϋπολογισμού (ΟΜΒ) ανάρτησε στην ιστοσελίδα του τον κανονισμό με τίτλο «Έλεγχοι εξαγωγών σε είδη κατασκευής ημιαγωγών, τροποποιήσεις καταλόγου οντοτήτων».

Την ανάρτηση και το περιεχόμενό της επιβεβαίωσε η πηγή η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της.

Γενικότερα, οι κανονισμοί για τον έλεγχο των εξαγωγών δεν αναρτώνται από το ΟΜΒ, αν δεν έχει προηγηθεί συμφωνία για το κείμενο των κανονισμών μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών, Άμυνας, Εμπορίου και Ενέργειας.

Εντούτοις, το αναμενόμενο κείμενο με τους αναθεωρημένους περιορισμούς για τις εξαγωγές σε υψηλής τεχνολογίας ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται στην τεχνητή νοημοσύνη, δεν έχει ακόμη δημοσιευθεί από την κυβέρνηση.

Κυβερνητική πηγή αναφέρει, ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προτίθεται να δημοσιεύσει και τους δύο κανονισμούς συγχρόνως.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης