Σε νέα μείωση τιμών προέβη στην αμερικανική αγορά η αυτοκινητοβιομηχανία Tesla του Ιλον Μασκ την Πέμπτη. Η μείωση αφορά στα οχήματα Model 3 και Model Y και εκτείνεται σε ένα εύρος από 2,65% έως 4,23%, σύμφωνα με τον ιστότοπο της εταιρείας κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων.

Η Tesla μείωσε τις τιμές για το σεντάν Model 3 στα 38.990 δολάρια από 40.240 δολάρια, ενώ η τιμή για το όχημά της μεγάλης εμβέλειας, Model Yλ μειώθηκε στα 48.490 δολάρια από 50.490 δολάρια, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία.

Το μυστηριώδες «Project 42» της Tesla που μπήκε στο στόχαστρο της δικαιοσύνης

Η Tesla μείωσε επίσης τις τιμές για την παραλλαγή του Model Y στα 52.490 δολάρια από 54.490 δολάρια.

Η τιμή του Μodel 3 long range μειώθηκε στα 45.990 δολάρια από 47.240 δολάρια και η απόδοση του Model 3 performance στα 50.990 δολάρια από 53.240 δολάρια.

Η τιμή για το βασικό Model Y, το οποίο η Tesla επανέφερε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, παρέμεινε η ίδια στα 43.990 δολάρια. Οι τιμές για τα ακριβότερα Model S και Model X δεν άλλαξαν επίσης.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η αυτοκινητοβιομηχανία του Ιλον Μασκ μειώνει τις τιμές οποιουδήποτε από τα μοντέλα της στις ΗΠΑ από τις αρχές Σεπτεμβρίου, όταν μείωσε τις τιμές για τα premium αυτοκίνητά της Model S και Model X.

Πόλεμος τιμών

Η Tesla μείωσε τις τιμές για τα premium Model S και Model X κατά περίπου 14% έως 21%, στην Κίνα και τις ΗΠΑ – τις δύο μεγαλύτερες αγορές της, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Η αύξηση της βασικής τιμής στο Model 3, το μοντέλο της Tesla με τις περισσότερες πωλήσεις μετά το Y, θα μπορούσε να βοηθήσει στην προστασία των περιθωρίων κέρδους. Αλλά οι μειώσεις τιμών για τα πιο premium αυτοκίνητά της αναδεικνύουν τον έντονο ανταγωνισμό που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές EV, ειδικά στην Κίνα.

Για να ενισχύσει το μερίδιο αγοράς της, η αυτοκινητοβιομηχανία ξεκίνησε φέτος έναν πόλεμο τιμών που αύξησε τις παραδόσεις αλλά έστειλε τα περιθώρια κέρδους της σε χαμηλό τετραετίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green