Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε σήμερα στην Άγκυρα, κοντά στο κοινοβούλιο, το οποίο θα ξεκινούσε τις συνεδριάσεις του για την νέα κοινοβουλευτική περίοδο. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, στη τοποθεσία που βρίσκεται το κτίριο της Εθνοσυνέλευσης, υπάρχουν και πολλά υπουργεία. Στο ίδιο σημείο δε ακούστηκαν και πυροβολισμοί.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό κοινοβούλιο θα ξεκινούσε αργότερα σήμερα τις συνεδριάσεις του για τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο και ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία.

Τουρκία: Αρχίζει να γίνεται ξανά πολύφερνη νύφη για τους ξένους επενδυτές – Το παράδειγμα των Tesla και Alibaba

Σε ανάρτηση του, ο υπουργός Εσωτερικών Ali Yerlikaya ανέφερε σχετικά με το περιστατικό ότι «Γύρω στις 09.30, δύο τρομοκράτες που πέρασαν με ένα ελαφρύ επαγγελματικό όχημα μπροστά από την πύλη εισόδου της Γενικής Διεύθυνσης Ασφαλείας του Υπουργείου Εσωτερικών, πραγματοποίησαν βομβιστική επίθεση.

Ο ένας από τους τρομοκράτες ανατινάχθηκε και ο άλλος εξουδετερώθηκε. Κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς τραυματίστηκαν ελαφρά 2 αστυνομικοί μας. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους ήρωές μας. Ο αγώνας μας θα συνεχιστεί ανεξαρτήτως μέχρι να εξουδετερωθεί και ο τελευταίος τρομοκράτης», δήλωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το παρακάτω αυτοκίνητο ήταν εκείνο που μετέφερε την βόμβα, ενώ αυτή την ώρα εξετάζεται από ομάδες εξουδετέρωσης βομβών.

Στο χώρο της έκρηξης βρέθηκε ένα αντιαρματικό όπλο, πιθανότατα LAW, το οποίο χρησιμοποιήθηκε κατά την διάρκεια της τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών στην Άγκυρα

Δείτε το βίντεο

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα