Η AMD ανακοίνωσε την Τρίτη ότι σχεδιάζει την εξαγορά νεοσύστατης εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης με την ονομασία Nod.ai, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας ενίσχυσης των δυνατοτήτων της σε επίπεδο λογισμικού.

Στον αγώνα της να πιάσει την αντίπαλη κατασκευάστρια τσιπ Nvidia, η Advanced Micro Devices σχεδιάζει να επενδύσει σημαντικά στο κρίσιμο λογισμικό που είναι απαραίτητο για τα προηγμένα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης της εταιρείας. Μέσα από εργασία άνω της δεκαετίας, η Nvidia έχει οικοδομήσει ένα ισχυρό πλεονέκτημα στην αγορά τσιπ AI μέσω του λογισμικού που παράγει και του οικοσυστήματος προγραμματιστών λογισμικού.

Η OpenAI κάνει σχέδια για τα δικά της μικροτσίπ τεχνητής νοημοσύνης

Η AMD έχει υποσχεθεί να επενδύσει και να δημιουργήσει μια ενιαία συλλογή λογισμικού για την τροφοδοσία των διαφόρων τσιπ που κατασκευάζει η εταιρεία.

«Εκτελούμε αυτή τη στρατηγική», δήλωσε ο πρόεδρος της AMD Βίκτορ Πενγκ σε συνέντευξή του στο Reuters. «Και το κάνουμε μέσω εσωτερικών επενδύσεων καθώς και μέσω εξωτερικών εξαγορών».

Η εξαγορά της Nod.ai εντάσσεται στη στρατηγική αυτή επειδή η τεχνολογία της επιτρέπει στις εταιρείες να αναπτύσσουν ευκολότερα μοντέλα AI που είναι συντονισμένα για τα τσιπ της AMD. Η Nod.ai πωλεί την τεχνολογία της σε μεγάλους φορείς εκμετάλλευσης κέντρων δεδομένων, μεταξύ άλλων πελατών.

Οι όροι της συμφωνίας δεν αποκαλύφθηκαν. Η Nod.ai με έδρα τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια έχει συγκεντρώσει περίπου 36,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα στοιχεία του PitchBook.

Νωρίτερα φέτος, η AMD δημιούργησε την ομάδα AI που θα στεγάσει την εξαγορά της Nod.ai, δήλωσε ο Πενγκ. Η ομάδα απασχολεί περίπου 1.500 μηχανικούς – η συντριπτική πλειονότητα των οποίων σχετίζεται με το λογισμικό – και η AMD σχεδιάζει να συνεχίσει να επεκτείνει την ομάδα με 300 επιπλέον προσλήψεις φέτος και περισσότερες το 2024.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη