Αυστηρότερους ελέγχους στις εξαγωγές ημιαγωγών προηγμένης τεχνολογίας όπως και των εργαλείων για την κατασκευή τους στην Κίνα, ζήτησαν χθες Παρασκευή από την κυβέρνηση Μπάιντεν Παρασκευή δύο υψηλόβαθμοι Ρεπουμπλικάνοι βουλευτές στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Στην «τελική ευθεία» οι κανόνες των ΗΠΑ που περιορίζουν τις εξαγωγές chips στην Κίνα

Σε επιστολή τους προς τον Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Τζέικ Σάλιβαν, οι βουλευτές Μάικλ ΜακΚόουλ και Μάικ Γκάλαχερ, αντίστοιχα πρόεδροι της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων και της ειδικής επιτροπής για την Κίνα, τονίζουν ότι η πρόοδος της κορυφαίας κινεζικής κατασκευάστριας ημιαγωγών δείχνει ότι το σύνολο κανόνων που τέθηκε σε εφαρμογή πριν από ένα χρόνο, χρειάζεται επικαιροποίηση προκειμένου να κλείσουν τα κενά που υπάρχουν.

Η επιστολή έρχεται κατόπιν της παρουσίασης της Huawei Technologies του νέου της smartphone Mate 60 Pro, το οποίο περιέχει προηγμένης τεχνολογίας ημιαγωγούς της κινεζικής Semiconductor Manufacturing International (SMIC) κι ενώ υπόκειται σε αμερικανικές κυρώσεις.

«Οι κανόνες της 7ης Οκτωβρίου και οι αυξανόμενες δυνατότητες της SMIC αποκαλύπτουν μια στάσιμη, σκοτεινή γραφειοκρατία που δεν κατανοεί τη βιομηχανική πολιτική της Κίνας, δεν κατανοεί τους στρατιωτικούς στόχους της Κίνας και δεν κατανοεί καθόλου την τεχνολογία -και δεν έχει τη βούληση να δράσει», επισημαίνουν οι ΜακΚόουλ και Γκάλαχερ στην επιστολή.

Οι βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν να επικαιροποιήσει τους κανόνες και να λάβει άμεσα μέτρα κατά της Huawei και της SMIC. Προέτρεψαν επίσης την κυβέρνηση να αποκόψει την πρόσβαση των κινεζικών εταιρειών σε ημιαγωγούς τεχνητής νοημοσύνης, στους οποίους έχουν πρόσβαση μέσω υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους. Επίσης ζήτησαν η κυβέρνηση να αρχίσει να εφαρμόζει τους δικούς της κανόνες γύρω από την επιβολή περιορισμών σε κινεζικές εταιρείες που δεν επιτρέπουν στους Αμερικανούς αξιωματούχους να επαληθεύσουν εάν οι κινεζικές εταιρείες συμμορφώνονται με τους αμερικανικούς κανόνες εξαγωγών.

Νωρίτερα την τρέχουσα εβδομάδα, το Reuters ανέφερε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν προειδοποίησε την Κίνα πως προτίθεται να επικαιροποιήσει τους κανόνες. Εκπρόσωποι του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και του Γραφείου Βιομηχανίας και Ασφάλειας, του βραχίονα του υπουργείου Εμπορίου που επιβλέπει τους ελέγχους των εξαγωγών, δεν ανταποκρίθηκαν αμέσως σε αίτημα για κάποιο σχόλιο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tεχνητή νοημοσύνη
Oracle: Ενισχύει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Oracle επιχειρεί να ενισχύσει τις ικανότητές της για δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη

Η Oracle εισάγει δυνατότητες παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης στην υποδομή και τις εφαρμογές της στο cloud για να συμπληρώσει την παραδοσιακή τεχνητή νοημοσύνη που είναι ήδη ενσωματωμένη σε αυτές

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης