Η Ελβετική ωρολογοποιία Audemars Piguet απέσυρε τη δωρεά της, ένα μοναδικό ρολόι, από την επερχόμενη δημοπρασία Only Watch στη Γενεύη μετά από ερωτήματα σχετικά με τις πρακτικές διακυβέρνησης της φιλανθρωπικής οργάνωσης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Watchpro.

Η δωρεά της ελβετικής μάρκας, ένα Royal Oak με ιπτάμενο τουρμπιγιόν και καντράν σε λευκή κεραμική θήκη και ασορτί βραχιόλι, θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει αποφέρει 350.000 ελβετικά φράγκα  σύμφωνα με εκτιμήσεις της δημοπρασίας που χρηματοδοτεί έρευνα που αναζητά μια θεραπεία για την μυϊκή δυστροφία Duchenne. Οι ειδικοί και τα αποτελέσματα προηγούμενων δημοπρασιών υποδηλώνουν ότι το ρολόι της AP πιθανότατα θα είχε πουληθεί για πολύ περισσότερο.

Το διαμαντένιο ρολόι του ράπερ Jay-Z πουλήθηκε για $1,5 εκ. σε δημοπρασία

«Η Audemars Piguet αποφάσισε να μην συμμετάσχει στο Only Watch φέτος. Σεβόμαστε αυτή την επιλογή και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξή τους μέχρι σήμερα», δήλωσε την Τετάρτη  η Τες Πετταβίνο, διευθύνουσα σύμβουλος της φιλανθρωπικής οργάνωσης δημοπρασιών Only Watch, της Association Monegasque contre les Myopathies.

Ένας εκπρόσωπος της Audemars Piguet είπε ότι η εταιρεία «ακύρωσε τη συμμετοχή και τη δωρεά της στην έκδοση του Only Watch του 2023», αρνούμενος να σχολιάσει περαιτέρω.

Τέχνη: Φουτουριστικό ρολόι με 400 διαμάντια

Ερωτήσεις έχουν εμφανιστεί τις τελευταίες εβδομάδες, πρώτα σε αναρτήσεις μέσων κοινωνικής δικτύωσης και στη συνέχεια σε τοπικές ελβετικές εφημερίδες και δημοσιεύσεις, σχετικά με τις πρακτικές διακυβέρνησης και τη δομή της φιλανθρωπικής δημοπρασίας Only Watch. Οι επικριτές ζήτησαν περισσότερη διαφάνεια από τη φιλανθρωπική οργάνωση, ώστε να αναφέρεται λεπτομερώς πώς ξοδεύει τα 100 εκατομμύρια ευρώ  που έχει συγκεντρώσει μέχρι στιγμής, καθώς και τα μερίδια επίβλεψης και προσωπικής ιδιοκτησίας σε ορισμένες από τις ερευνητικές εταιρείες που υποστηρίζει.

Ξεκίνησε το 2005 από τον πρώην επικεφαλής του Monaco Yacht Show, Λικ Πετταβίνο, η εξαμηνιαία εκδήλωση περιλαμβάνει μοναδικά ρολόγια που δωρήθηκαν από κορυφαίους Ελβετούς ωρολογοποιούς. Στόχος του είναι να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της έρευνας για τη θεραπεία της μυϊκής δυστροφίας Duchenne – μια πάθηση που επηρεάζει τον αείμνηστο γιο του Pettavino, Paul και ένα στα 3.500 νεογέννητα αγόρια κάθε χρόνο, αναφέρει η φιλανθρωπική οργάνωση που εδρεύει στο Μονακό στον ιστότοπό της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή