Η Urwerk είναι μια εταιρεία που σκοπό είχε από την ίδρυση της να σχεδιάζει και να κατασκευάζει ρολόγια υψηλής ωρολογοποιίας συνδυάζοντας την παράδοση με το φουτουριστικό όραμα και τώρα το πάει ακόμη πιο πέρα: στα αστέρια.

Η Ελβετική ωρολογοποιία μόλις αποκάλυψε ένα νέο ρολόι, με το όνομα UR-100V Stardust, διακοσμημένο με 400 διαμάντια κοπής μπριγιάν, μας πληροφορεί το Robb Report. Το ρολόι εντάσσεται στη συλλογή 100 της μάρκας, με τις χαρακτηριστικές δορυφορικές ώρες και λεπτά σε ένα καντράν-σκελετό που αφήνει να διαφαίνεται ο εντυπωσιακός μηχανισμό. Και όπως και άλλα μοντέλα της σειράς, επιτρέπει στους λάτρεις του διαστήματος να παρακολουθήσουν το διαστρικό ταξίδι της Γης με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Κάθε διαμάντι που εμφανίζεται επιλέγεται από οκτώ διαφορετικές μορφές για να κοσμεί τη θήκη. Μόνο οι άκρες έχουν μείνει γυμνές. Σύμφωνα με τον ωρολογοποιό, το σκηνικό νιφάδας χιονιού που χρησιμοποιήθηκε για το κομμάτι ήταν μια πρόκληση να κατασκευαστεί λόγω της ατσάλινης βάσης, η οποία απαιτεί πιο σχολαστική χειροτεχνία από μια από χρυσό. Το αποτέλεσμα είναι ένα μωσαϊκό από διαμάντια, σε μια δομή λεία στην αφή. Κάτω από το κρύσταλλο, η κλίμακα λεπτών φέρει 36 διαμάντια, ενώ 24 κοσμούν την κορώνα του ρολογιού. Άλλα 22 τοποθετούνται στην πόρπη. Οι πέτρες είναι VVS1, με πιστοποίηση χρώματος D και συνολικά σχεδόν 1,90 καράτια καθαρού άνθρακα.

«Θέλαμε ένα σκηνικό που να θυμίζει τους έναστρους ουρανούς, χωρίς τίποτα απολύτως ομοιόμορφο, περισσότερο σαν διατεταγμένο χάος. Το μέγεθος των λίθων δεν ήταν τόσο σημαντικό για εμάς όσο η διάταξή τους, αυτό το σχεδόν τυχαίο σχέδιο», λέει ο Φέλιξ Μπαόυμγκάρτεν, κύριος ωρολογοποιός και συνιδρυτής της Urwerk σε ανακοίνωση. Ο Μάρτιν Φράι, καλλιτεχνικός διευθυντής και δεύτερος συνιδρυτής της μάρκας, μιλά επίσης για την ονομασία του ρολογιού. «Είναι τρελό να πιστεύουμε ότι και εμείς, ως άνθρωποι, είμαστε φτιαγμένοι από αυτή την ουράνια ουσία. Έτσι, το όνομα Stardust, που λογικά συνδέεται με τη ρύθμιση αυτού του UR-100V, επεκτείνεται και στο ίδιο το ρολόι και στον μελλοντικό του ιδιοκτήτη.»

Πέρα από τον αστερισμό των διαμαντιών, το νέο μοντέλο UR-100V διαθέτει δύο εσοχές στις πλευρές των δορυφορικών οθονών του. Ένας από τους μετρητές των δύο χιλιομέτρων αντιπροσωπεύει την απόσταση που διένυσε η Γη στον άξονά της σε 20 λεπτά (554 χιλιόμετρα). Ο άλλος μετρητής, εν τω μεταξύ, δείχνει την απόσταση που διένυσε η Γη γύρω από τον Ήλιο κατά την ίδια χρονική περίοδο (35.750 χιλιόμετρα). Η αυτοπεριέλικτη κίνηση UR 12.02 της Urwerk τροφοδοτεί το ρολόι σε συχνότητα 28.800 vph και παρέχει ένα απόθεμα ισχύος 48 ωρών. Ένα υφασμάτινο λουράκι σε χρώμα “Baltimore blue” ολοκληρώνει το φουτουριστικό ρολόι.

Το UR-100V Stardust περιορίζεται σε μόλις 10 κομμάτια το χρόνο και στοιχίζει $99.423 όταν βγει στην αγορά την Τρίτη 29 Αυγούστου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή