Nέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων ανακοίνωσε η HSBC Holdings Plc μετά την ανακοίνωση κερδών για το τρίτο τρίμηνο τα οποία υστερούσαν των εκτιμήσεων. Ειδικότερα, η τράπεζα ανακοίνωσε κέρδη προ φόρων 7,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, χαμηλότερα απο τις εκτιμήσεις των αναλυτών για κέρδη 8,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

HSBC: Ράλι 212% στα κέρδη τριμήνου

Τα λειτουργικά έξοδα αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους λόγω των υψηλότερων δαπανών τεχνολογίας και των πληρωμών που σχετίζονται με την απόδοση. Σχεδιάζει επίσης να αυξήσει τα bonus απόδοσης για τμήμα του προσωπικού, με αποτέλεσμα αυτο να έχει υψηλότερο κόστος.

Η κίνηση έρχεται την ώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο σχεδιάζει να καταργήσει ένα ανώτατο όριο στα μπόνους για τους τραπεζίτες, στο πλαίσιο των μέτρων που ετοίμαζε η κυβέρνηση της Liz Truss πέρυσι.

Η επαναγορά που σχεδιάζεται αναμένεται ότι θα ξεκινήσει σύντομα και θα μειώσει τον βασικό δείκτη κεφαλαίων κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με την τράπεζα.

«Έχουμε ανακοινώσει τρεις εξαγορές μετοχών το 2023, συνολικού ύψους έως και 7 δισεκατομμυρίων δολαρίων, καθώς και τρία τριμηνιαία μερίσματα που ανέρχονται σε 0,30 δολάρια ανά μετοχή», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος Noel Quinn. «Αυτό υπογραμμίζει την σημαντική ικανότητα διανομής που έχουμε, παρόλο που συνεχίζουμε να επενδύουμε στην ανάπτυξη».

Κατάρρευση ακινήτων στην Κίνα 

Η βρετανική τράπεζα, η οποία παράγει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός της στην Ασία, ξοδεύει περισσότερους πόρους στην περιοχή για να αξιοποιήσει τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές.

Στο πλαίσιο αυτο η HSBC συμφώνησε να αγοράσει το χαρτοφυλάκιο διαχείρισης περιουσίας λιανικής της Citigroup Inc στην ηπειρωτική Κίνα αυτόν τον μήνα, προσθέτοντας περίπου 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις από εύπορους πελάτες  σε 11 μεγάλες πόλεις.

Ωστόσο, η ραγδαία ανάπτυξη στην Κίνα και η εκτυλισσόμενη κατάρρευση των ακινήτων έχουν θέσει μια πρόκληση για πολλές επιχειρήσεις που επιδιώκουν να επεκταθούν στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η πρόβλεψη για ζημίες δανείων της τράπεζας αναμενόταν στα 1,1 δισεκατομμύρια δολάρια για το τρίμηνο και σχεδόν το μισό από αυτό συνδέεται με τον τομέα των εμπορικών ακινήτων της Κίνας.

«Συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά τους κινδύνους που σχετίζονται με τα ανοίγματά μας στον τομέα των εμπορικών ακινήτων της ηπειρωτικής Κίνας και παραμένει ένας βαθμός αβεβαιότητας στις μελλοντικές οικονομικές προοπτικές, ιδιαίτερα στο Ηνωμένο Βασίλειο», σύμφωνα με τη δήλωση της HSBC.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή