Το μοντέλο λειτουργίας της βιομηχανικής μονάδας της Tesla Gigafactory στη Σαγκάη ωφέλησε τόσο την Κίνα, όσο και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον Γκάβιν Νιούσομ, κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, στη διάρκεια μιας χθεσινής επίσκεψης του στη μέγα-μονάδα βιομηχανικής παραγωγής.

Ο Νιούσομ οδήγησε δοκιμαστικά το αναβαθμισμένο μοντέλο Model 3, που παράγεται στη μονάδα της Σανγκάης, ενώ εξάγεται σε πολλές αγορές της Ασίας, του Ειρηνικού και της Ευρώπης.

Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το μοντέλο συνεργασίας μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι «στη διάρκεια της ημέρας οι μηχανικοί (στη Σανγκάη) εργάζονται για την παραγωγή νέων μοντέλων, ενώ το βράδυ μεταφέρουν τις ιδέες του στις ΗΠΑ. Έτσι, αυτή η εναλλαγή του πνεύματος συνεργασίας 24 ώρες την εβδομάδα μεταξύ της Κίνας και των ΗΠΑ είναι υγιής».

Ίλον Μασκ: Καμπανάκι για τις επιπτώσεις των υψηλών επιτοκίων

Η μετοχή της Τesla τραβά την… κατηφόρα

Στο μεταξύ, ωστόσο, η μετοχή της Tesla υποχωρεί καθώς οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων της Κίνας μειώθηκαν κατά 10,9% σε ετήσια βάση για τον μήνα Σεπτέμβριο, σύμφωνα με έκθεση της Ένωσης Επιβατικών Αυτοκινήτων της Κίνας.

Η έκθεση ανέφερε ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πούλησε 74.073 ηλεκτρικά οχήματα στην κινεζική αγορά κατά τη διάρκεια του μήνα. Οι πωλήσεις για τα οχήματα Model 3 και Model Y που κατασκευάζονται στην Κίνα μειώθηκαν κατά 12% από τον Αύγουστο έως τον Σεπτέμβριο. Η Tesla εξάγει πολλά από τα αυτοκίνητα που κατασκευάζει στην Κίνα.

Τα νέα για την πτώση των πωλήσεων της Tesla έρχονται μια εβδομάδα αφότου η εταιρεία ανακοίνωσε ότι οι παραδόσεις οχημάτων της για το τρίτο τρίμηνο του έτους ήταν χαμηλότερες από τις παραδόσεις και την παραγωγή του προηγούμενου τριμήνου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green