Απώλειες 27,8 εκατομμύρια ευρώ είχε το τμήμα μπάσκετ της Ρεάλ Μαδρίτης παρά το γεγονός ότι κατέκτησε την Euroleague (νικώντας 79-78 τον Ολυμπιακό στο Κάουνας).

Όπως εξηγεί η ισπανική εφημερίδα «Marca», αυτό συνέβη ακριβώς επειδή κατέκτησε την Euroleague, αφού τα μπόνους που καταβλήθηκαν στους παίκτες εκτόξευσαν τα έξοδα.
Και αυτό, παρά μια χρονιά που το τμήμα έσπασε το ρεκόρ εισοδημάτων του, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «2playbook».

Τα εκατομμύρια πέφτουν «βροχή» – Τα μεγαλύτερα συμβόλαια της φετινής Euroleague

Στα ύψη οι δαπάνες

Παρά τα συνήθη έσοδα 22 εκατομμυρίων ευρώ, από χορηγίες, εισιτήρια και εμπορικό τμήμα, δεν μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις δαπάνες και να φτάσει ο σύλλογος στην επίτευξη θετικού ισοζυγίου ή ακόμα και μηδενικού, κάτι που είναι η μεγάλη επιθυμία του προέδρου Φλορεντίνο Πέρεθ.

Και τις δύο τελευταίες φορές που η Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε την Euroleague, τα νούμερα δαπανών επίσης εκτοξεύτηκαν στα ύψη. Τη σεζόν 2017-18 οι ζημιές έφτασαν τα 28,9 εκατ. ευρώ, 30% περισσότερες από την προηγούμενη χρονιά, ενώ το 2014-15, μετά τη νίκη του Final Four στη Μαδρίτη, το νούμερο ήταν 27,9 εκατομμύρια ευρώ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι