Σαντιάγο Μπερναμπέου, η παρηγοριά του ΟΑΚΑ.

Το φαραωνικό γήπεδο της Ρεάλ Μαδρίτης που κόστισε σχεδόν 900 εκατ. ευρώ, θεωρείται αυτή τη στιγμή το πιο σύγχρονο στον κόσμο και διεκδικεί τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2030, βάζει νερά. Βίντεο δείχνει το μόλις πρόσφατα ανακαινισμένο παλάτι της Βασίλισσας να δέχεται τεράστιους όγκους νερού στο εσωτερικό του ύστερα από μία πολύ δυνατή νεροποντή που έπληξε τη Μαδρίτη έχει γίνει viral.

Το Νέο Σαντιάγο Μπερναμπέου αποτελεί για τον Φλορεντίνο Πέρεθ τη σημαντικότερη κληρονομιά που θα αφήσει φεύγοντας από τον προεδρικό θώκο της Ρεάλ.

Η κατασκευή του ουσιαστικά ξεκίνησε το 2012, ο αρχικός προϋπολογισμός του ήταν 575 εκατ. ευρώ, ενώ ο εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης ήταν στα τέλη της προηγούμενης σεζόν.

Στο… γρήγορο φαγητό στρέφεται η Ρεάλ Μαδρίτης – Ανοίγει αλυσίδα fast food

Εκτοξεύτηκε το κόστος κατασκευής

Τελικά το κόστος κατασκευής του εκτοξεύτηκε στα 893 εκατ. ευρώ, ενώ τα εγκαίνια του έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Δεκεμβρίου.

Το σήμα κατατεθέν του μυθικού σταδίου είναι η νέα οροφή του που -υποτίθεται- θα το προστάτευε από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Σε μια μπόρα τον περασμένο Ιούνιο παρατηρήθηκε για πρώτη φορά πρόβλημα διαρροής από την οροφή. Τέσσερις μήνες αργότερα, το πρόβλημα παραμένει.

Ο τρόπος που έχει σχεδιαστεί το γήπεδο προκαλεί επίσης σοβαρά προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο. Μόνο πέρυσι η Ρεάλ αναγκάστηκε να αντικαταστήσει τον χλοοτάπητα πέντε φορές (δεν έκανε επανασπορά όπως συνέβη στην Opap Arena).

Το κόστος κάθε αντικατάστασης είναι 300.000 ευρώ.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Business of Sport
Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)
Business of Sport |

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στην Πόλη – Ήρωας ο Τζολάκης στα πέναλτι και επική πρόκριση στα ημιτελικά (1-0, 2-3 στα πεν.)

Ο Ολυμπιακός πήρε τεράστια πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League – Ήρωας των «ερυθρόλευκων ο Τζολάκης στη διαδικασία των πέναλτι καθώς ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού απέκρουσε τρία πέναλτι