Σε κινητοποιήσεις με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και συλλαλητήρια, προχωρούν αγρότες και κτηνοτρόφοι σε διάφορες περιοχές της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για την μειωμένη πληρωμή της προκαταβολής (το 70%) της βασικής ενίσχυσης, που πραγματοποιήθηκε στις 27 Οκτωβρίου 2023.

Την ίδια στιγμή, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν αγρότες και κτηνοτρόφοι μπροστά από τη Νομαρχία Τρικάλων, ζητώντας μέτρα στήριξης των πλημμυροπαθών, σειρά έχει σήμερα η Λάρισα. Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων ν. Λάρισας και η Επιτροπή Πλημμυροπαθών Αγροτών, ζητώντας να δοθούν οι ενισχύσεις και να βρεθούν λύσεις για την στήριξη των πλημμυροπαθών χωριών, αγροτών, κτηνοτρόφων, μελισσοκόμων, προχωρούν σε συγκεντρώσεις στον ΕΛΓΑ και τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη Λάρισα.

Κτηνοτρόφοι: Αναβρασμός για τις κομμένες επιδοτήσεις – Προσφεύγουν κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ

Στην Κομοτηνή

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν όλους τους κτηνοτρόφους της περιοχής, οι κτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, η οποία έχει προγραμματιστεί  για τη Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου στις 12:00, έξω από το κτίριο της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

Όπως χαρακτηριστικά λένε οι κτηνοτρόφοι «κλείνουμε λίγες ώρες τα ζώα μας στους στάβλους μας για να διαμαρτυρηθούμε και να μην αναγκαστούμε να τους κλείσουμε οριστικά!».

«Όσο οι ενισχύσεις στην κτηνοτροφία και τη γεωργία κατανέμονται με την επιδοματική λογική του «κάπου, κάπως, κάποτε», του «δώσε και σε μένα μπάρμπα» και της «τοπικιστικής ψηφοθηρίας» και όσο εμείς οι ίδιοι λειτουργούμε παθητικά με τη λογική «σφάξεμε αγά μου ν’ αγιάσω», αυτός ο τόπος και οι πραγματικοί κτηνοτρόφοι και γεωργοί, δε θ’ απολάβουμε ποτέ αυτό που δικαιωματικά και ισότιμα μας αξίζει και δε θα σηκώσουμε ποτέ κεφάλι!», τονίζουν οι κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Παγκρήτιο συλλαλητήριο

Παγκρήτιο συλλαλητήριο και πορεία προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ Ηρακλείου διοργανώνουν οι κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Μυλοποτάμου, Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου και  Λασιθίου, το οποίο προγραμματίζεται για τις 15 Νοεμβρίου 2023.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι κτηνοτρόφοι διεκδικούν «την άμεση καταβολή των χρημάτων που πετσοκόψανε από τον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο που φτάνει έως και 50% και που μας ανήκουν αλλά και άλλα πολλά προβλήματα που διεκδικούμε επίλυση για να είναι πιο εξασφαλισμένος ο πρωτογενής τομέας αλλά και το μέλλον των παιδιών μας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO