Την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στην κατάθεση αγωγής – μήνυσης κατά παντός υπευθύνου για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης, δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, οι οποίοι ήδη βρίσκονται σε επικοινωνία και με άλλες κτηνοτροφικές οργανώσεις για την από κοινού αντίδρασή τους.

Συγκεκριμένα, με απόφαση της γενικής συνέλευσης, η Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας, ζητά από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να μεταβεί στην Λάρισα το σαββατοκύριακο ώστε «σε συνάντηση μαζί μας να μας ενημερώσει για την κάκιστη πληρωμή της προκαταβολής της ενιαίας ενίσχυσης και τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα».

ΟΠΕΚΕΠΕ: Διευκρινίσεις για την πληρωμή της προκαταβολής της βασικής ενίσχυσης 

Τονίζουν δε «πως βρισκόμαστε σε επικοινωνία και με άλλες οργανώσεις κτηνοτρόφων της χώρας εξετάζοντας το ενδεχόμενο να καταθέσουμε αγωγή-μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την συγκεκριμένη πληρωμή».

Επίσης, οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, ζητούν την εντατικοποίηση των ελέγχων στα εισαγόμενα γάλατα ώστε «να μην καταλήγουν στην παρασκευή ΠΟΠ προϊόντων όπως η ΦΕΤΑ και προτρέπουμε τους συνάδελφους κτηνοτρόφους να μην παραδίδουν γάλα με ανοιχτή τιμή».

Τέλος αποφασίστηκε η διενέργεια εκλογών στις 3/12/2023 στον Τύρναβο με συμμετοχή 30 ευρώ και καλούνται όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι να το δηλώσουν μέχρι τις 29/11/2023.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO