Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων συνεχίζουν να ενισχύονται παγκοσμίως με την Κίνα να καταγράφει μηνιαίες πωλήσεις ρεκόρ τον Οκτώβριο παρά το τέλος των επιδοτήσεων, σύμφωνα με την εταιρεία έρευνας αγοράς Rho Motion.

Η Κίνα ολοκλήρωσε την υλοποίηση ενός 11ετούς προγράμματος επιδοτήσεων για αγορές ηλεκτρικών οχημάτων το 2022, αλλά ορισμένες τοπικές αρχές συνέχισαν να προσφέρουν βοήθεια ή φορολογικές εκπτώσεις για την προσέλκυση επενδύσεων καθώς και επιδοτήσεις προς τους καταναλωτές.

Βρετανία: Η αλυσίδα πρατηρίων καυσίμων EG ετοιμάχει deal με την Tesla για μονάδες φόρτισης

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων (EV) στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, αυξήθηκαν κατά 29% σε ετήσια βάση τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, η παγκόσμια αγορά EV παρουσίασε ανάπτυξη 34% την ίδια περίοδο.

Η Κίνα εισέρχεται στους δύο τελευταίους μήνες του έτους που είναι εποχικά υψηλοί για τις πωλήσεις οχημάτων, σύμφωνα με την Rho Motion.

Ρεκόρ πωλήσεων στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παρά τη μείωση των επιδοτήσεων

«Αυτό που είναι αξιοσημείωτο με τα στοιχεία του Οκτωβρίου είναι ότι η ζήτηση EV στην Κίνα συνεχίζει να φτάνει σε υψηλά επίπεδα ρεκόρ, παρόλο που οι επιδοτήσεις μειώθηκαν… Το 2023 πρόκειται να είναι άλλη μια εμβληματική χρονιά για την Κίνα όσον αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων», εκτίμησε η εταιρεία έρευνας αγοράς.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν κατά 26% στις ευρωπαϊκές αγορές, όπου η περικοπή των επιδοτήσεων επιβάρυνε τη ζήτηση, όπως φαίνεται στη Γερμανία όπου καταργήθηκαν οι επιχειρηματικές επιδοτήσεις τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με την Rho Motion.

«Αυτές (οι επιδοτήσεις) είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη γερμανική αγορά, καθώς σχεδόν τα δύο τρίτα των ταξινομήσεων επιβατικών αυτοκινήτων είναι εμπορικές», όπως εκτίμησε η εταιρεία έρευνας αγοράς.

Η Tesla, η Mercedes Benz και η Volkswagen έχουν προειδοποιήσει ότι τα υψηλά επιτόκια και η υποτονική αγορά στην περιοχή λειτουργούν αποτρεπτικά για τους υποψήφιους αγοραστές EV.

Οι πωλήσεις στη Βόρεια Αμερική αυξήθηκαν κατά 78% μέχρι στιγμής φέτος.

«Η αγορά της Βόρειας Αμερικής συνεχίζει να έχει ένα ισχυρό 2023, με την Tesla να εξακολουθεί να παίρνει τη μερίδα του λέοντος στη ζήτηση καθώς οι παραδοσιακές αυτοκινητοβιομηχανίες μετριάζουν τις φιλοδοξίες τους για αύξηση της παραγωγής», κατέληξε η Rho Motion.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green