Η Tesla (TSLA.O) αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση στη Σουηδία από τα συνδικάτα που υποστηρίζουν τους μηχανικούς , οι οποίοι απαιτούν συλλογική σύμβαση εργασίας με την αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία και ενω οι εργαζόμενοι σε έναν από τους προμηθευτές της αποφάσισαν , για λόγους συμπαράστασης, να προχωρήσουν σε απεργία την επόμενη εβδομάδα.

Toyota: Αντιμέτωπη με το gigacasting της Tesla – «Πόλεμος» για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η Tesla δεν έχει εργοστάσιο παραγωγής στη Σουηδία, αλλά τα ηλεκτρικά της αυτοκίνητα συντηρούνται σε συνεργεία σε όλη τη χώρα, όπου περίπου 130 μηχανικοί που ανήκουν στο σουηδικό συνδικάτο IF Metall ξεκίνησαν απεργία στις 27 Οκτωβρίου.
Σύντομα τους ακολούθησαν λιμενεργάτες και εργαζλομενοι στην εμπορία αυτοκινήτων,  που αρνήθηκαν να διεκπεραιώσουν εργασίες με προϊόντα της Tesla.

Περίπου 50 συνδικαλισμένοι εργαζόμενοι στην Hydro Extrusions, θυγατρική της νορβηγικής εταιρείας αλουμινίου και ενέργειας Hydro , θα σταματήσουν να εργάζονται στα προϊόντα αυτοκινήτων Tesla την ερχόμενη Παρασκευή, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Το υπόλοιπο εργοστάσιο, που βρίσκεται στην πόλη Βέτλαντα, θα συνεχίσει να λειτουργεί, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Αλληλεγγύη απο εργαζόμενους σε προμηθευτή της Tesla 

Το εργοστάσιο της Hydro Extrusions στη Vetlanda κατασκευάζει προφίλ αλουμινίου – κράματα αλουμινίου που μετατρέπονται σε σχήματα, και είναι ο πρώτος προμηθευτής της Tesla στη Σουηδία που «σταματά τις μηχανές» για να υποστηρίξει την απεργία των μηχανικών.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε στην IF Metall στις 6 Νοεμβρίου ότι δεν επιθυμεί να υπογράψει συλλογική σύμβαση, σύμφωνα με το συνδικάτο. «Θέλουμε η Tesla Σουηδίας να υπογράψει συλλογική σύμβαση… Θέλουμε αυτή η σύγκρουση να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομη και σύντομη», δήλωσε ο εκπρόσωπος της IF Metall Jesper Pettersson.

Τα γερμανικά συνδικάτα έχουν πιέσει την αυτοκινητοβιομηχανία να εφαρμόσει μια παρόμοια συμφωνία για τους 11.000 εργαζομένους της στο εργοστάσιο του Gruenheide, κοντά στο Βερολίνο.
Αύξησε τους μισθούς κατά 4% νωρίτερα αυτό το μήνα, αλλά το γερμανικό συνδικάτο IG Metall ισχυρίζεται ότι οι μισθοί παραμένουν περίπου 20% κάτω από αυτούς που προσφέρονται στο πλαίσιο των συλλογικών συμβάσεων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή