Στα τέλη Φεβρουαρίου του 2024 θα έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τον πλήρη σχεδιασμό για τη διάθεση του 27% που κατέχει στην Τράπεζα Πειραιώς, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο, Ηλία Ξηρουχάκη.

Όπως επιβεβαίωσε ο ίδιος κατά την τελετή έναρξης της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο, η διάθεση του ποσοστού θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Κατά τον κ. Ξηρουχάκη, το ΤΧΣ αναμένει την εισήγηση για το ακριβές χρονοδιάγραμμα της διάθεσης, αλλά και για το ύψος αυτής, αλλά οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν με βάση τις συνθήκες που επικρατούν στις αγορές.

Η επόμενη ημέρα στην Εθνική Τράπεζα μετά το επιτυχημένο placement

Ο στρατηγικός στόχος

Ο στρατηγικός στόχος της από-επένδυσης από τις συστημικές τράπεζες, προχωρά με εξαιρετικά αποτελέσματα, μέχρι τώρα ανέφερε ο ίδιος.

Ο κ. Ξηρουχάκης αναφέρθηκε και στην Attica Bank, μετά και την αύξηση του ποσοστού του Ταμείου στο 72,5% από 69,5%, λόγω της εισαγωγής του συνόλου των 4.980.256 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της τράπεζας, που εκδόθηκαν κατά μετατροπή παραστατικών τίτλων.

Το Ταμείο αναμένει τα αποτελέσματα του due diligence σε Attica Bank και Παγκρήτια, ώστε να οριστικοποιηθούν οι όροι συγχώνευσης.

Εθνική

Ο κ. Ξηρουχάκης σχολιάζοντας πρόσφατα το placement της Εθνικής δήλωσε πως «πρόκειται για ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης των αγορών στις προοπτικές του Ελληνικού χρηματοπιστωτικού συστήματος και στην αυξανόμενη δυναμική της Ελληνικής οικονομία», τονίζοντας πως παράλληλα αποτελεί αναγνώριση, σε διεθνές επίπεδο, της συνεισφοράς του Ταμείου στην ανάκαμψη του τραπεζικού μας κλάδου και στην εμπέδωση κλίματος επενδυτικής εμπιστοσύνης προς την χώρα μας.

Έσπευσε δε να τονίσει ότι ήταν πρωτοφανής η ανταπόκριση και από το ελληνικό επενδυτικό κοινό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις